back to top

Uz podršku Mozzarta: Završen Kamp „Kenan Kamenjaš“

Drugi upravo čitaju

Na košarkaškom kampu učestvovalo više od 140 omladinaca

Proteklih šest dana mladi košarkaši i košarkašice imali su priliku da treniraju i usavršavaju svoje sportske vještine na Kampu „Kenan Kamenjaš“ u Sarajevu. Drugu godinu zaredom kamp ovog košarkaškog asa izazvao je veliki interes omladinaca, pa su imali više od 140 prijavljenih učesnika u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići.

uz podršku mozzarta: završen kamp „kenan kamenjaš“
Uz podršku Mozzarta: Završen Kamp „Kenan Kamenjaš“

Drago mi je da odaziv raste iz godine u godinu i uvijek je zadovoljstvo družiti se sa najmlađima. Ja sam se u tim godinama zaljubio u košarku, pa se nadam da će se i u njima roditi ta ljubav jer su oni naša budućnost. Želio bih se zahvaliti našem generalnom sponzoru, kompaniji Mozzart bez koje ovaj kamp ne bi bio na ovom nivou- kaže Kenan Kamenjaš.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Studentskog Centra, Kenan Kamenjaš organizator je kampa na koji su se ove godine prijavila 72 dječaka i 72 djevojčice uzrasta od osam do 16 godina. U društvu Kamenog, kako ga od milja zovu, imali su priliku da se druže, treniraju i zabave se, a najbolji su dobili i nagrade.

uz podršku mozzarta: završen kamp „kenan kamenjaš“
Uz podršku Mozzarta: Završen Kamp „Kenan Kamenjaš“

Omladinci su se družili i sa svojim uzorima, košarkaškim reprezentativcima BiH, Džananom Musom i Amarom Gegićem. Oni su poželjeli mladim košarkašima i košarkašicama puno uspjeha i da jednog dana budu saigrači u reprezentaciji BiH.

Organizatori su, u znak sjećanja na trenera koji je radio sa omladincima na prošlogodišnjem kampu, uveli takmičenje u šutiranju trojki „Zlatna ruka Hamdo Frljak“, a najboljima u ovoj disciplini dodijeljene su nagrade.

Želja Kenana Kamenjaša i njegovog tima je da ovaj kamp nastavi da traje, a za to imaju dodatni motiv jer im je vjetar u leđa dala društveno odgovorna kompanija Mozzart.

Možda te zanima