back to top

„Ulica protiv ulice“ u Mostaru uz Mozzart

Drugi upravo čitaju

Malonogometni turnir u naselju Ilići spoj sporta i humanosti

Proteklog vikenda u Mostaru je odigran malonogometni turnir „Ulica protiv ulice“. Ovo takmičenje organizovala je ekipa iz naselja Ilići četvrtu godinu zaredom. Osim sportskog, turnir je imao i humanitarni karakter, pa je rezultat pao u drugi plan. S obzirom da su to vrijednosti koje njeguju i u kompaniji Mozzart, regionalni lider u priređivanju igara na sreću im je pružio podršku.

„ulica protiv ulice“ u mostaru uz mozzart
„Ulica protiv ulice“ u Mostaru uz Mozzart

Zahvaljujemo se svima koji su i ove godine bili uz turnir u našem naselju. Posebno hvala kompaniji Mozzart na podršci. Nadam se da ćemo imati priliku da sarađujemo i u budućnosti– izjavio je Vencel Kožul, organizator Turnira „Ulica protiv ulice“, Ilići, Mostar.

Na ovogodišnji turnir prijavilo se 12 ekipa, što je najveći broj zainteresovanih do sada. Sastavljene su mahom od igrača amatera jer je cilj akcije da se pokrenu ljudi koji vole nogomet, ali nisu u sportu, kako bi imali svoja dva dana zabave i druženja.

Bilo je tu i igrača koji nastupaju u određenim klubovima gdje profesionalno igraju mali nogomet ili nogomet.

Turnir se, kažu u šali u Ilićima, igra po principu Lige prvaka, pa se za treće mjesto ne bore. Pobjednik je ove godine bila ekipa Tadinovac, a drugo mjesto je zauzeo tim Barakovac 1.

Međutim, nagrada su se odrekli jer su organizatori i ove godine odlučili da sva sredstva od kotizacija i prodaje pića usmjere u humanitarne svrhe. U službi humanosti i sportskih vrijednosti, momci iz naselja su volonterski pripremali ovaj događaj.

Prikupljena sredstva će, kažu, usmjeriti ljudima kojima su potrebna iz ekonomskih ili zdravstvenih razloga. Želja ekipe iz Ilića je da turnir nastavi da traje, a to im žele i u Mozzartu jer u igri na humanost svi pobjeđuju.

Možda te zanima