Ujedinjeni u humanosti: Mozzart podržao Udruženje žena „Venera“

Drugi upravo čitaju

Oko 50 dama iz Kotor Varoša bavi se humanitarnim radom i očuvanjem tradicije

Udruženje žena „Venera“ iz Kotor Varoša i kompanija Mozzart spojila je zajednička misija- društveno odgovorni rad. U tradicionalnoj akciji „Humanitarni tiket u podne“ rukometaš Bogdan Radivojević je tipovao, a osvojeni iznos je usmjerio udruženju koje se bavi očuvanjem tradicije i humanitarnim radom.

Veoma smo se obradovale i iznenadile kada smo čule vijest da nam iz Mozzarta stiže donacija. Lijepo je kad naš rad neko prepozna i samostalno nam odluči pomoći, a donirani novac će biti usmjeren najugroženijoj populaciji– kaže predsjednica Udruženja žena „Venera“, Miroslava Kalamanda.

ujedinjeni u humanosti: mozzart podržao udruženje žena „venera“
Ujedinjeni u humanosti: Mozzart podržao Udruženje žena „Venera“

Udruženje „Venera“ osnovalo je deset žena 2017. godina. Od tada se bave humanitarnim radom, te očuvanjem tradicije i starih običaja, a trenutno okupljaju oko 50 dama starosti od 40 do 85 godina.

Zajedno organizuju humanitarne akcije, izrađuju ručne radove, prave tradicionalna jela po ugledu na naše majke i bake, restauriraju stare predmete, te prodaju svoje rukotvorine na prodajnim bazarima.

Od prikupljenih sredstava pružaju pomoć ugroženim sugrađanima, ponajviše bolesnoj djeci i starijim osobama… Za sve njih, posebno tokom praznika, pripremaju tradicionalna domaća jela i prikupljaju pomoć.

Članice „Venere“ često organizuju i putovanja, te razne izlete za stariju populaciju, a učestvuju i na sajmovima na kojima izlažu svoje radove. Nedavno su na izložbi domaćih proizvoda i ručnih radova u Kneževu osvojile prvo mjesto…

Ove humane dame mahom samostalno finansiraju rad Udruženja uz povremenu pomoć lokalne zajednice, kroz apliciranje na projekte resornog Ministarstva i podršku prijatelja koji borave u inostranstvu.

Ipak, donacije društveno odgovornih kompanija ih, kažu, posebno obraduju jer je to znak da je njihov plemeniti rad prepoznat u zajednici, a ova im Mozzarta im je značajna jer se u ovoj kompaniji takođe bave humanitarnim radom.  

Možda te zanima