FUDBALSKE VIJESTIU Tuzli nastavljena ljetnja turneja: Mozzart uz mlade golmane

U Tuzli nastavljena ljetnja turneja: Mozzart uz mlade golmane

Kamp Akademije Asmir Begović privukao brojne talente

Proteklog vikenda stadion Tušanj u Tuzli bio je domaćin trening kampa za golmane u organizaciji čuvene Akademije Asmir Begović. Time je nastavljena ljetnja turneja koja je nedavno počela u Sarajevu, a širom BiH će trajati do sredine jula. Drugi ovogodišnji ljetnji kamp okupio je omladince koji žele da postanu profesionalni golmani. Ljetnju turneju u svim gradovima širom zemlje nastavlja da podržava kompanija Mozzart.

Prvi put smo imali priliku da organizujemo kamp u Tuzli zajedno sa FK Sloboda. Veoma smo zadovoljni, na kampu je bilo više od 40 golmana iz Tuzlanskog kantona, cijele BiH, čak i dijaspore. Sve ovo ne bi bilo moguće bez stalne podrške iz Mozzarta na čemu smo veoma zahvalni – kaže Ibro Hodžić, direktor Akademije Asmir Begović.

u tuzli nastavljena ljetnja turneja: mozzart uz mlade golmane
U Tuzli nastavljena ljetnja turneja: Mozzart uz mlade golmane

Cilj turneje je da mladim čuvarima mreže omogući učešće u kampovima organizacijom treninga u njihovim gradovima. Učesnici su i raniji polaznici kampova Akademije Asmir Begović koji im se uvijek rado vraćaju, ali i oni kojima je dolazak na kamp prvi susret sa golmanskim pozivom.

Ovakvim načinom rada Akademija Asmir Begović već je iznjedrila brojne talente. Naime, za njihove članove već se čulo u domaćim klubovima, ali i među svjetskim skautima.

Gost Akademije Asmir Begović nedavno je bio čuveni Tomasz Wasylik, predstavnik fudbalske škole Brooke House College iz Velike Britanije, šef omladinskog pogona lokalnog ligaša Coallvile Town i saradnik akademije Leicester City-ja. Njegov tim je izabrao jednog člana Akademije Asmir Begović kojem su ponudili punu stipendiju za dalje usavršavanje, a za to perspektivno golmansko ime tek će se čuti u svijetu. 

Takođe, jedan od najtalentovanijih golmana u BiH i član Akademije, Edis Šehović postao je član crno-zelene porodice FK Budućnost Banovići. Njihov Ardi Hiroš pridružio se ekipi FK Velež Mostar U17.

  Šest novih pojačanja na treningu Stupčanice
u tuzli nastavljena ljetnja turneja: mozzart uz mlade golmane
U Tuzli nastavljena ljetnja turneja: Mozzart uz mlade golmane

Ovi mladi, perspektivni golmani su dokaz da se vrijedno treniranje isplati, pa i ne čudi činjenica da je interes za Akademiju Asmir Begović uvijek veliki. Svi koji žele da im se pridruže, mogu da se prijave za učešće na kampu u Bihaću 10. jula ili na završnom kampu turneje 16. jula u Konjicu. Za više informacija zainteresovani mogu da posjete: http://ab1academy.com/bih-camp-tour-2022/

Akademija Asmir Begović je projekat ljetnih kampova za golmane pokrenula 2018. godine. Od tada, kroz različite forme specijalizovanog golmanskog treninga, prošlo je više od 500 dječaka i djevojčica u više gradova Bosne i Hercegovine, Njemačke i Velike Britanije. Sa polaznicima su do sada radili neki od najboljih golmanskih trenera u Bosni i Hercegovini, a tako planiraju da nastave da rade i u budućnosti.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://korner.ba/
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Voli nogomet ali je, zbog previše obaveza, na korner.ba zadužen uglavnom za kladionicu i kladioničarske preporuke.

MOŽDA TE ZANIMA

PRIDUŽI SE ZAJEDNICI

korner viber zajednica
telegram kanal korner
google news korner

DRUGI UPRAVO ČITAJU

POPULARNO OVIH DANA