U NK Ključ ne kriju ambicije pred nastavak takmičenja

Drugi upravo čitaju

U NK Ključ ne kriju ambicije, Hajdarović: Cilj je prvo mjesto

Ekipa NK Ključ koja je jesenji dio prvenstva u Kantonalnoj ligi USK završila na 4 poziciji uskoro kreće sa pripremama za nastavak sezone.

Ova ekipa koja je spoj mladosti (Muratagić, A.Medić, Islamagić, S.Medić, Draganović…) i iskustva (H.Begić, Ibrahimović, Pajić, A.Begić, Pudić, Šistek, Brkić…) predovođena šefom Fehimom Smajićem sigurno da je mogla ostvariti još bolji rezultat i plasman na tabeli, ali je nedostatak sportske sreće u pojedinim utakmicama, ali i  problemi  oko sastava ekipe zbog povreda, bolesti, kartona dosta tome doprinio.

u nk ključ ne kriju ambicije
U NK Ključ ne kriju ambicije

U nastavak sezone još učinkovitiji i efikasniji

Ovaj izuzetan kolektiv koji živi već blizu sto godina (osnovan 1923.god. op.aut.) i čiji dres su nosile stotine i stotine mladića iz Ključa, ali i okolnih mjesta (Sanski Most, Jajce, Bos.Petrovac, Bihać, Mrkonjić Grad…) želi u nastavku bh. takmičenja biti bolji, učinkovitiji, efikasniji.

O tome nešto više nam je rekao ljubazni predsjednik kluba neumorni Amer Hajdarović koji o pripremama za proljeće, igračkom kadru, ambicijama, test utakmicama…kaže sljedeće:

”Sigurno da naš tim ima kvalitet i da smo trebali biti bolje plasirani u jesenjem dijelu prvenstva. Dosta faktora je uticalo na to da se to ne ostvari, sve smo sa našim stručnim štabom to izanalizirali u ovoj zimskoj pauzi,zacrtali nove planove i ciljeve i odlučili poduzeti brojne poteze a sve sa ciljem da proljeće bude mnogo uspješnije. Mi naš cilj ne krijemo-želimo na kraju biti prvi i zaigrati u drugoj ligi FBiH-zapad, jer plan nam je proslaviti stogodišnjicu kluba (2023.god.) kao stabilan drugoligaš.”

Korner: Kada kreću pripreme za nastavak sezone i gdje će te ih obaviti?

U dogovoru sa stručnim štabom odlučili smo da startamo 14 februara. Radićemo na našem stadionu, u prvoj fazi rada  prioritet će biti na fizičkoj spremi igrača, poboljšanju izdržljivosti, skočnosti, brzine svakog igrača koji bude u trenažnom procesu. Očekujemo da u ovoj fazi sve prođe bez nekih povreda i da svi igrači budu maksimalno fokusirani za ovu napornu fazu priprema, a nakon toga će krenuti rad sa loptom.

u nk ključ ne kriju ambicije
U NK Ključ ne kriju ambicije

Korner: Vjerojatno imate u planu i igranje kontrolnih mečeva u pripremnom periodu ?

Naravno da će naša ekipa igrati te test utakmice, planiramo odigrati 4, 5 takvih susreta, a  gdje će prioritet biti na uigravanju ekipe i taktičko tehničkih finesa igre. Još nismo izabrali protivnike, ali lahko ćemo to riješiti, jer u našem okruženju ima dosta ekipa koje takođe žele provjeriti svoje snage pred narednu sezonu (Jajce, Sanica, Sanski Most…). U svim tim utakmicama svi igrači koji konkurišu za početnih jedanaest imaće priliku da pokažu svoj kvalitet, talenat, borbenost, htijenje a igrače sigurno samo najspremniji i nikom nije zagarantovano mjesto u početnoj postavi, bez obzira na rejting, ime, godine, zasluge…

Korner: U toku je prelazni rok. Hoće li biti promjena u svlačionici ekipe Ključa ?

Svaki prelazni rok,u svakom klubu, donisi promjene. Jedni odlaze, drugi dolaze pa je i kod nas isto tako prometno. Klub su napustili Refik Pudić (Njemačka), Belmin Brkić (Slovenija), Osman Šistek (Njemačka), Ratko Banjac (Banja Luka)..Ekipi se priključio  mladi golman Amel Muhić, došao je Marinko Vračar (Ribnik), a u toku su pregovori sa trojicom igrača  koji trebaju ponijeti naš dres, a članovi su NK Podgrmeč a to su: golman Imran Bilić, Vahidin Avdić i Amar Jusić. Naravno da će biti još izmjena u našem klubu, jer dosta igrača sa ovog područja izrazilo je želju da zaigra za naš tim, ali o tome ćemo još vidjeti.

u nk ključ ne kriju ambicije
U NK Ključ ne kriju ambicije

Proslava stogodišnjice kluba

Korner: Ovaj klub uskoro slavi stogodišnjicu postojanja i uprava kluba već je počela sa pripremama da taj veliki dan za nogomet u Ključu, ali i cijeli bh. nogomet, bude obilježen na najbolji mogući način.

”Vrlo brzo će doći 2023.godina i pred nama je veliki dan za naš klub i naš grad. Nije mala stvar proslaviti sto godina rada jednog kluba i time mogu da se pohvale vrlo rijetki klubovi u svijetu. Svima nama u klubu još uvjek je u glavi veličanstveno obilježavanje 90 godina kluba, kada su prije 8 godina taj naš veliki dan uveličali članovi reprezentacije „Humane zvijezde BiH“ a za koju su nastupili naši proslavljeni nogometni reprezentativci, pjevači, sportski novinari…Naravno da planiramo napraviti spektakl povodom sto godina Ključke „ svetinje“ i pokušaćemo dovesti našu „A“ ili mladu reprezentaciju BiH ili neki od naših najpopularnijih klubova (Sarajevo, Željezničar, Velež, Borac, Sloboda,Zrinjski…). Već smo počeli sa pripremama dotjerivanja našeg nogometnog „hrama“,  krenuli smo sa izgradnjom natkrivanja tribina i sigurno da ćemo još dosta toga uraditi uz pomoć naših prijatelja i općine Ključ, a imamo namjeru zatražiti i pomoć od krovnog nogometnog saveza BiH.Svi smo svjesni da je pred nama odgovoran zadatak, ali sam siguran da će naš stadion,uz pomoć brojnih ljudi dobre volje, zablistati u novom ruhu, a na koji će biti ponosni svi građani naše općine.

Možda te zanima