back to top

TURSKI FUDBALSKI SAVEZ IZREKAO KAZNU PREDSJEDNIKU ANKARAGUCUA

Drugi upravo čitaju

PFDK je danas objavio kazne dodijeljene MKE Ankaragucu i bivšem predsjedniku Koci, nakon nemilih scena na utakmici Super lige Turske Ankaragucu – Caykur Rizespor.

U saopćenju objavljenom na web-stranici TFF-a navedeno je da je Faruk Koca kažnjen s pet godina lišenja prava obavljanja funkcije u fudbalu. S obzirom da je riječ o kazni dužoj od tri godine, u konačnici to znači trajno oduzimanje prava obavljanja bilo kakvih administrativnih, sportskih ili drugih aktivnosti vezanih uz fudbal, uključujući i ulazak na stadione u službenim takmičenjima.

Disciplinski odbor je odlučio također tim iz Ankare novčano kazniti s dva miliona turskih lira (oko 63.000 eura), kao i kazniti s pet službenih utakmica bez gledatelja. MKE Ankaragucu također je kažnjen s 200.000 lira (oko 6.300 eura) zbog ružnog i nedoličnog ponašanja navijača drugi put u ovoj sezoni.

Gulsen Yilmaz i Cengiz Gokay, dvojica menadžera MKE Ankaragucu, dobili su upozorenje, Cahit Sahin je dobio upozorenje kao i oduzimanje prava od 75 dana i novčanu kaznu od 140.000 lira (oko 4.400 eura), a Yusuf Bugra Tanik dobio je 45 dana oduzimanja prava i novčane kaznu od 210.000 lira (oko 6.600 eura).

U saopćenju se navodi da su dužnosnici kluba Yunus Sahin i Kenan Celikkaya također trajno lišeni prava, dok su Ismail Develi, Mucahid Osman Karabay, Burak Koca, Hakan Apaydin i Ahmet Ozturk dobili kazne upozorenja.

Predsjednik turskog superligaša Ankaragucua Faruk Koca udario je fudbalskog sudiju Halila Umuta Melera na terenu nakon posljednjeg zvižduka na utakmici protiv Rizespora.

Ankaragucu i Rizespor su u ponedjeljak u 15. kolu Super lige Turske u Ankari remizirali 1:1, a Koca je nezadovoljan suđenjem Melera na kraju meča odlučio da se fizički obračuna sa glavnim sudijom. Sudija Meler je od zadobijenog udarca pao na tlo.

(Anadolija)

The post TURSKI FUDBALSKI SAVEZ IZREKAO KAZNU PREDSJEDNIKU ANKARAGUCUA first appeared on Hayat.ba.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima