TOPALBEĆIREVIĆ ZA HAYAT.BA: TUŽAN SAM, ĆIRO MI JE UVIJEK GOVORIO DA NIGDJE NEMA NAŠE BIH

Nakon duge borbe s rakom u 88. godini preminuo je Miroslav Ćiro Blažević. Cijeli fudbalski svijet se oprašta od legendarnog trenera.

  • Izuzetno sam tužan. Bio sam u toku svih zbivanja. Mislio sam da će se to još polongirati – rekao je za Hayat.ba novinar Sabahudin Topalbećirević koji je i autor dokumentarnog filma o Ćiri pod nazivom „Nikad ispričana priča“.

Popularni Baho kaže da je Ćiri sutra trebao biti rođendan.

  • Bilo je pitanje da li je rođen 9. ili 10. februara, a onda mi je u filmu rekao da je rođen devetog. Dok je došao iz svog mjesta do Travnika već je bio 10. februar. Sa Ćirom Blaževićem odlazi jedan dio mog odrastanja. Odlazi jedan dio fudbalske duše koju je unio, ne samo meni, nego potpunoj jednoj fudbalskoj Evropi. Svojim ponašanjem, osmijehom. On je osmijeh ljudima davao. Što bi rekli ljudi kod nas, nekada je sadaka i osmijeh. Nekada obradujete čovjeka osmijehom. Danas u tmurnom svijetu do posljednjeg dana života bio je nasmijan – rekao nam je Topalbećirević.
topalbećirević za hayat.ba: tužan sam, ćiro mi je uvijek govorio da nigdje nema naše bih
Foto: Facebook

Smatra kako se više nikada neće roditi trener poput Blaževića, trener s takvim stilom vođenja ekipa, s takvim smislom za humor i druženje.

  • Taj čovjek je mogao da se smije, a nikada u životu nije popio ni čašicu alkohola. To mnogi ne znaju. Ćiro je jedinstvena ličnost na ovim prostorima i fudbalska historija od danas je drugačija. On je jedna od najvećih legendi koja je ikada hodala ovim prostorima, fudbalskim. Preuzeo je reprezentaciju Bosne i Hercegovine kada to niko nije želio. U dubini duše je bio Bosanac. Od stotina susreta s njim, počevši od 1983. godine i finala Kupa Maršala Tita Dinamo- Sarajevo, uvijek mi je govorio, a i u filmu je rekao, da nigdje nema naše BiH. Volio je BiH, volio je Travnik. Rekao je i u filmu „Svi su gradovi gradovi, ali Sarajevo je najljepši grad“. Tužan sam kao i većina, ne samo ljubitelja fudbala. Neka počiva u miru, bio je i ostao trener svih trenera – rekao je Topalbećirević za Hayat.ba.  

(A. Jamaković)

Izvor: hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Maid
Maidhttps://korner.ba
Maid Lolić je zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Da kako može ukinuo bi produžetke pa neka se odmah pucaju penali. Najdraža emisija Top Gol.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima