Stonoteniski klub iz Bijeljine čuven po talentima i solidarnosti

Drugi upravo čitaju

STK Radnik iznjedrio reprezentativce, a podržavaju osobe sa invaliditetom. Donacija opreme stigla im je iz kompanije Mozzart

Igra na humanost je važnija od svih rezultata. Stonoteniski klub Radnik iz Bijeljine čuven je po talentima koje je iznjedrio, ali i po humanoj misiji. Osim što imaju tridesetak članova svih uzrasnih kategorija od 7 do 55 godina starosti, povremeno organizuju i humanitarne turnire u klubu i sekcije za djecu sa posebnim potrebama. U svojim redovima imaju i osobu sa invaliditetom koja trenira sa njima, a podršku su dobili od društveno odgovorne kompanije Mozzart, u vidu donacije opreme.

stonoteniski klub iz bijeljine čuven po talentima i solidarnosti

Ovaj klub osnovan je 2011. godine, a formirao je sve selekcije – od kadeta do seniora. Takmiče se na nivou Republike Srpske pojedinačno i ekipno, kao i na nivou BIH. U najmlađim kadetima imaju prvog na listi, Nemanju Zarubicu, a svojevremeno je boje Radnika branio Petar Blagojević koji je igrao neko vrijeme i u reprezentaciji.

“Na nivou RS osvajali smo pojedinačno i ekipno prva tri mjesta, a ambicija nam je da se plasiramo u Premijer ligu BiH. Ove godine seniori su završili na drugom mjestu Prve lige RS kao viceprvaci, iza Borca iz Banjaluke”- kaže Saša Savković, trener STK Radnik Bijeljina.

stonoteniski klub iz bijeljine čuven po talentima i solidarnosti

Želja im je da ostvare veći budžet od grada Bijeljine koji ih sada podržava i da nastave da apliciraju na projekte.

“Klub na početku ne naplaćuje članarine, dok se djeca adaptiraju i odluče baviti ovim sportom. Pomažu nam ljubitelji sporta, a mnogo nam znači podrška društveno odgovorne kompanije Mozzart. Ovo je prvi put za 11 godina rada kluba da smo nabavili robot koji izbacuje loptice i sada imamo kompletnu opremu. Na tome smo veoma zahvalni”, zaključuje Savković.

Možda te zanima