Stadion Radnika iz Hadžića dobio reflektore

FK Radnik iz Hadžića, član Prve nogometne lige FBiH, živi i vrijedno se takmiči već više od 70 godina, tačnije od 1948 godine, u raznim nivoima takmičenja

Ovih dana, preciznije u petak 30 oktobra, bilo je veoma svečano u ovoj hadžičkoj „svetinji“. Naime, tu noć je  stadion  Radnika dobio reflektore i sada je to nova dimenzija za još bolje rezultate ovog kluba u budućem periodu. Taj svečani čin puštanja u rad  reflektora obavili su Načelnik općine Hadžići  Hamdo Ejubović i Predsjednik FK Radnik Ekrem Tufo.

stadion radnika iz hadžića dobio reflektore
Stadion Radnika iz Hadžića dobio reflektore

Sigurno da je ovim potezom Radnik postao jedan od najorganizovanijih klubova u našoj državi po pitanju infrastrukture. Općina Hadžići finansirala je izgradnju ovog projekta stadion Radnika, a vrijednost urađenog posla je sto dvadeset hiljada maraka. Vidno sretan zbog svega ovoga Predsjednik Ekrem Tufo, rekao nam je sljedeće:

”Sigurno da je ovo poseban trenutak za naš klub ali i naš cijeli grad. Nakon zamjene vještačke trave, proširenja stadiona,postavljanja zaštitne ograde sada smo dobili i reflektore a što će biti od  ogromne koristi za sve naše selekcije u njihovom svakodnevnom treniranju i igranju utakmica. Veliko hvala općini Hadžići, na čelu sa načelnikom Ejubovićem koji zdušno pomaže mlade i razvoj sporta na našoj općini.”

Piše: Rešad MAMELA

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Rešad Mamela
Rešad Mamelahttps://korner.ba
Rešad Mamela je ikona bosanskohercegovačkog fudbala. Zaljubljenik je u niže nogometne lige i "manje" popularne klubove. Poznat je kao radijski voditelj i sportski novinar sa sloganom "Najbolji na svijetu i okolini. Reeešad Mamela". Na našem portalu piše sportske vremeplove i izvještaje sa fudbalskih terena.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima