back to top

ŠOKANTNA ISPOVIJEST DELE ALLIJA: SA 6 GODINA NAPASTVOVAN, SA 7 SE PROPUŠIO, PA DILAO DROGU

Drugi upravo čitaju

Seniorsku karijeru započeo je u niželigaškom MK Donsu gdje je privukao pažnju dobrim igrama i zaradio transfer u Tottenham, gdje je pod Mauriciom Pochettinom povremeno igrao na veoma visokom nivou.

Najbolja sezona bila mu je 2016./17., kada je zabio 18 golova u Premier ligi. Međutim, forma mu je počela oscilirati i sve više su kružile priče o njegovom neprofesionalnom ponašanju. Dok je igrao za Tottenham je zaslužio i poziv u reprezentaciju, s kojom je bio i u Rusiji na Svjetskom prvenstvu. No nakon pada forme napustio je Tottenham i otišao u Everton, gdje se pokazao kao promašaj.

Prošle sezone bio je na posudbi u turskom Bešiktašu u kojem je odigrao 17 utakmica i zabio tri gola. Ugovor s Evertonom vrijedi mu još godinu dana, ali predviđa se da bi već prije toga mogao biti otpisan. Alli je sada legendarnom Garryju Nevilleu dao intervju u kojem je progovorio o teškom djetinjstvu i mentalnim problemima koje mu je izazvalo.

Izuzev dvije godine koje je proveo kod oca u Nigeriji, najranije djetinjstvo proveo je u domu majke alkoholičarke. Sa šest godina seksualno ga je napastvovala njena prijateljica, a sa sedam godina je propušio. S osam godina počeo je dilati drogu za lokalne kriminalce.

Nevilleu je ispričao kako su znali da policija neće zaustavljati dijete na biciklu, pa je u svojoj hudici nosio drogu koju je dostavljao mušterijama. S 11 godina bio je obješen s mosta, a s 12 ga je usvojila porodica njegovog saigrača iz omladinskog pogona MK Donsa, u kojoj se osjećao prihvaćeno. Kroz karijeru je na dresu nosio svoje ime “Dele” jer ne osjeća povezanost s porodičnim prezimenom.

Video pogledajte i OVDJE.


Izvor: hayat.ba

Možda te zanima