back to top

Sjajna vijest za navijače Veleža, stadion Rođeni će biti jedan od najljepših u BiH

Drugi upravo čitaju

Na radost navijača Veleža širom Bosne i Hercegovine i svijeta, danas su započeli radovi na izgradnji južne tribine stadiona “Rođeni“, a početku radova na stadionu prisustvovali su i članovi Upravnog odbora Kluba predvođeni predsjednikom Senadom Keveljom.

Riječ je o jednom od najvećih infrastrukturnih projekata u Gradu Mostaru posljednjih godina. Tribina koja će u konačnici biti izgrađena zadovoljit će kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona i imat će sve potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim.

Projektom su planirane i popratne prostorije za sudije i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon. Predviđena su i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotografa.

Rok za završetak radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, a kako je navedeno ranije, vrijednost betonskih (rau-bau) radova je 1,5 mil. KM sa PDV-om.

Podsjetimo, u skladu sa odlukom Grada Mostara o dodjeli sredstava iz budžeta, Fudbalski klub Velež ljetos je raspisao konkurs za projekat izgradnje južne tribine stadiona “Rođeni”, uz poziv zainteresovanim, koji ispunjavaju tehničke i profesionalne kvalifikacione uslove, da dostave ponude, a prije nekoliko sedmica potpisan je ugovor između kluba i jedne mostarske firme.

n1info.ba

Možda te zanima