back to top

Šetamo fudbalskih ligama širom svijeta

Drugi upravo čitaju

Šetamo fudbalskih ligama širom svijeta

AL AHLY CAIRO – BERKANE, 18.00 (Fudbal, KAF Superkup Afrike, finale) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

šetamo fudbalskih ligama širom svijeta

Egipćani su svakako u prednosti, jer Marokanci nemaju kvalitet koji bi mogao da im parira. Tako je na papiru, budući da je Berkan u domaćem šampionatu tek na 11. mjestu, što je logično ukoliko u obzir uzmemo svega jednu pobjedu uz dva remija i isto toliko poraza na proteklih pet utakmica. Ne bi nas čudilo ukoliko oni utakmicu u Dohi zaigraju potpuno defanzivno.

DINAMO MINSK – RUKH BREST, 19.10 (Fudbal, Bjelorusija 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Dinamo iz Minska je treći na tabeli, poražen je u prošlom kolu od Soligorska golom primljenim u 81. minutu utakmice, pa je jako bitno kako će se postaviti na utakmici s Brestom. Naime, gosti imaju tek dva boda manje, pa vjerovatno neće igrati unaprijed uvjereni u poraz. Uostalom, i zašto bi kada su Dinamo u toku prošle kalendarske godine dobijali s minimalcima.

PELOTAS – LONDRINA, 21.00 (Fudbal, Brazil 2) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Kreće Serija B, ali Pelotas nije tim koji treba da joj se raduje, budući da igre koje su pokazali u aprilu i martu ne ukazuju na dobre perspektive. Londrina je u pomenutom periodu bila nešto bolja, pa dolazak u goste rivalu s kojim se posljednji put vidjela još 2019. ne treba da smatra nemogućom misijom. Naravno, konstatacija fudbalski važi samo ako je izuzmemo iz konteksta priče o davnim susretima koji su bez obzira na domaćinstvo više odgovarali timu koji je u tom trenutku mogao da ovjeri tip jedan.

AARHUS – AALBORG, 19.00 (Fudbal, Danska 1, plej-of) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Olborg je na kraju ispalo da je najbolji među najtanjima, dok je Arhus na kraju izvojevao četvrto mjesto. Bitno je ovo finale zbog puta u Europu, a kako će biti, najviše će zavisiti od Arhusa koji ne smije da ponovi greške koje su ga skupo koštale prilikom poraza od objektivno jačih sastava Brondbija i Midtjilanda. Ako se računa da se tim kalio na najboljima, onda će Olborg biti u nebranom grožđu, paš kao i u decembru kada je poražen na posljednjem meču para sa 3:0.

ZALGIRIS – KAUNAS ZALGIRIS, 17.00 (Fudbal, Litvanija 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

šetamo fudbalskih ligama širom svijeta

Kauno je drugi, a Žalgiris treći. Razlika od samo jedan bod ne znači puno, pa se očekuje da utakmica bude neizvjesna do kraja. Međutim, tradicija je na strani Žalgirisa, pa se imenjački klub mora valjano uozbiljiti misli li da savlada velikog rivala. Posljednja dva susreta u Kaunasu je dolazila dvojka, tako da bi domaćin sa keca najradije nastavio tradiciju.

Možda te zanima