Zašto je Seria A zabranila zelene dresove?

-

Jedna od najbizarnijih novina iz svijeta fudbala jeste vijest iz Italije gdje je Seria A zabranila zelene dresove za sve ekipe iz ovog takmičenja..

Jedna od najjačih fudbalskih liga na svijetu, Seria A donijela je odluku o zabrani igranja utakmica u zelenim dresovima za sve učesnike lige. Odluka će stupiti na snagu od sezone 2022/2023 kako bi klubovi pripremili nove garniture.

U saopštenju odluke stoji da je donesena isključivo zbog TV prava, jer kako kažu iz TV kuća, dresovi zelene boje se stapaju s travnjakom terena, pa je gledaocima ispred malih ekrana teško pratiti utakmice.

Seria A zabranila zelene dresove
Ekipa Sassuola

Ova odluka najviše pogađa ekipu Sassuola kojoj je zelena boja osnovna boja kluba. Njihovi zeleni dresovi postat će prošlost, a ostaje nam da vidimo kakve će dresove Sassuolo spremiti za novu odluku.

Također, povratnik u Seriju A, ekipa Venecije posjeduje garnituru sa zelenom bojom, baš kao i Lazio koji gostujuće utakmice igra u dresovima zelene boje.

Inače, nova sezona Serie A starta 28. augusta, a titulu prvaka brani ekipa Intera iz Milana.

Zašto je Seria A zabranila zelene dresove?
Maid Lolićhttp://korner.ba
Maid Lolić je zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Da kako može ukinuo bi produžetke pa neka se odmah pucaju penali. Najdraža emisija Top Gol.
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Zašto je Seria A zabranila zelene dresove?
Zašto je Seria A zabranila zelene dresove?

Brzi Meni

Lista strijelaca

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Zašto je Seria A zabranila zelene dresove?