back to top

Savo Milošević i zvanično novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Drugi upravo čitaju

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je jednoglasno izabrao Savu Miloševića za novog selektora reprezentacije BiH.

Milošević će biti treći selektor u ovom ciklusu kvalifikacija za fudbalsku reprezentaciju BiH, koju su prije njega vodili Faruk Hadžibegić i Meho Kodro.

Milošević je bio trener beogradskog Partizana, sa kojim je osvojio Kup u sezoni 2018/2019, kao i ljubljanske Olimpije. Jedan je od najboljih strijelaca Partizana i reprezentacije, a imao je uspješnu karijeru igrajući za Aston Villu, Saragosu, Parmu, Espanyol, Celtu, Osasunu i Rubin iz Kazanja, gdje je 2008. godine završio igračku karijeru.

Milošević je za reprezentaciju SR Jugoslavije i Srbije odigrao 102 utakmice i postigao 37 golova i treći je na listi po broju utakmica i pogodaka.

Milošević će na klupi Bosne i Hercegovine debitovati 13. oktobra protiv Lihtenštajna u Vaduzu, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Poslije šest kola u kvalifikacijama na tabeli Grupe J Bosna i Hercegovina je četvrta na tabeli sa šest bodova, koliko ima i petoplasirani Island.

Portugal ima svih 18 bodova, Slovačka ima 13, a trećeplasirani Luksemburg 10 bodova.

Lihtenštajn je posljednji bez bodova, sa jednim postignutim golom.

Možda te zanima