back to top

Sarajevo i Željezničar u zaostalom susretu 18. kola podijelili bodove u Zenici

Drugi upravo čitaju

U zaostalom susretu 18. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, sarajevski rivali Sarajevo i Željezničar odigrali su u Trening centru NSBiH u Zenici 148. međusobni duel, koji je okončan bez golova.

Bio je ovo prvi derbi ova dva kluba koji je odigran izvan Sarajeva te nakon kojeg je Sarajevo ostalo na 44, a Željezničar na 46 pobjeda, dok je neriješenim rezultatom okončano 58 mečeva.

U prvom poluvremena ovog susreta praktično i nije bilo golmanskih intervencija, a dobru priliku da zatrese mrežu Sarajeva imao je u Santos u 3. minuti, koji je ubačenu loptu sa desne strane sa oko sedam metara glavom poslao preko prečke.

Sarajevo je nešto opasnije zaprijetilo u 14. minuti, ali je lopta nakon šuta Hamze Čatakovića sa oko 15 metara od gola pogodila nekog iz gostujuće odbrane pa golman Vedad Muftić nije imao težak zadatak da je uhvati.

U drugom poluvremenu bilo je više prilika, ali i nervoze. Almedin Ziljkić je u 51. minuti predriblao u 16-ercu gostiju nekoliko igrača, ali je sa oko 11 metara šutirao pored desne stative golmana Muftića. Već u narednoj minuti stvorila se gužva na polovici terena Željezničara, ali se sudija Admir Musić iz Hrasnice zadovoljio samo usmenim opomenama za Cocalića i Čatakovića.

Golman Sarajeva Muhamed Šahinović u 53. minuti izbio je ispred Santosa loptu u korner, nakon kojeg je na gol-crti uhvatio loptu. Željini su igrači signalizirali da je lopta prešla gol-crtu, ali je sudija Musić dosudio prekršaj nad golmanom Sarajeva.

Sarajevo je zaprijetilo u 63. minuti nakon prodora po desnoj strani Enedina Mulalića, ali je Aleksandar Kosorić sa vrha peterca izbio loptu u korner. Nakon slobodnog udarca kojeg je za Sarajevo u 73. minuti izveo Ziljkić, golman Muftić je skratio loptu koja se odbila do Ilije Martinovića. Njegov je šut, međutim, zaustavio saigrač Oliveira.

Sarajevo je sada sa 29 bodova ostalo šesto na tablici, dok Željezničar s 33 boda ostaje na četvrtom mjestu.

Možda te zanima