RUSI TVRDE: LOVREN PROTJERAN IZ ZENITA ZBOG USTAŠKIH POZDRAVA

Drugi upravo čitaju

Ruski mediji se bave navodnim transferom od dva miliona evra jer je svima bilo simpatimatično zbog čega bi ruski tim odlučio tako brzo da proda kapitena. Sada je “soccer.ru“ objavio da je u zapravo Lovren protjeran iz Rusije zbog ustaških pozdrava, što se u ovoj zemlji nedopustivim.

Objavljen je tekst “Zenit se posle skandala oslobodio defanzivca“ koji svjedoči da su i u Rusiji bili dobro upoznati sa neprimjerenim slavljem Lovrena, a u podnaslovu je stajalo “Odlazak sa političkim prizvukom“.

Po završetku Mundijala je isprva objavljeno da je produžetak saradnje Lovrena i Zenita dogovoren na još dvije godine, a onda je naglo došlo do zaokreta.

“Ne postoji osoba u Evropi koja ne razuijme značenje gesta sa ravnom desnom rukom podignutom nagore. Ljubitelji ovog pozdrava odnijeli su milione života, beba, žena i staraca. Akutna reakcija je ispisana krvlju. Marcelo Brozović i Dejan Lovren naljutili su Hrvate kada su podigli ruke na zabavi u Zagrebu. Uzvikivali su i ustaški slogan “Za dom – spremni!“ Ovaj pozdrav je preživio decenije, a korišćen je i tokom rata i raspada Jugoslavije“, stajalo je u uvodnom tekstu pomenutog portala.

Govorili su i o kontroverznom pjevaču Marku Perkoviću Tompsonu, podsjećaju da odrastanje Lovrena u Njemačkoj, da je obožavao Matheusa i Lizarazua, da je potekao siromašne porodice, da mu je otac bio moler, a majka prodavačica… Pa čak i da mu nije išla škola…

Podsjećaju i na to da je Zenit najavio produženje ugovora, da godine nisu bili problemi. Pominje se u tekstu da su navijači Zenita razgovarali sa upravom nekoliko puta nakon što su isplivali snimci na kojima Lovren podiže desnu ruku, salutira i uzvikuje “Za dom spremni“.

“Reakcija FIFA-e je iznenađujuća. Dejan Lovren i Marcelo Brozović bi trebalo da budu suspendovani na nekoliko mečeva hrvatske reprezentacije. Ako im je dozvoljeno da podignu desnu ruku, zašto bi bilo kojem navijaču u Njemačkoj i Engleskoj bilo u redu doživotno zabraniti da gleda fudbal zbog iste stvari? Da li će Nijemci pokrenuti krivični postupak? Lovren je preskakao časove u Njemačkoj, gdje su objašnjavali kuda vodi mržnja i želja da se unište čitavi narodi“, stajalo je u tekstu portala.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima