back to top

Puletić nakon sjajnog izdanja protiv Borca: Na prste jedne ruke moglo se izbrojati ko vjeruje u nas

Drugi upravo čitaju

Fudbaleri Leotara priredili su iznenađenje u sedmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine i sa gostovanja u Novom Gradu kod Borca vratili se sa punim plijenom.

Eurogolom Ognjena Todorovića u finišu prvog dijela stigli su do vodstva od 1:0, a na kraju to im je i bilo dovoljno za slavlje. Pored strijelca gola junak Trebinjaca svakako je još jednom bio golman Dušan Puletić, koji je zaustavio sve pokušaje Banjalučana i sačuvao svoj gol.

– Prije utakmice sa odličnom ekipom Borca moglo se na prste jedne ruke izbrojati ko vjeruje u nas, ako izuzmemo ljude iz kluba. Bili smo uvjereni da možemo do boda, pa ako nam se ukaže i prilika do sva tri. Banjalučani su igrali dobro, imali nekoliko konkretnih prilika. Mi smo iz jedne šanse eurogolom Todorovića otišli spokojni i zadovoljni na poluvrijeme. Znali smo da nas očekuje još težih 45 minuta u nastavku i fokusirali smo se na odbranu gola, a kako je vrijeme prolazilo bili smo uvjereni da će nam se otvoriti prilika da ih ponovo ugrozimo. Tako je i bilo. Momci su dali maksimum. Iako ne volim da izdvajam saigrače, jer smo svi neodvojiva cjelina, želio bih da čestitam sada i zvanično najmlađem debitantu Glogovcu na odličnih 45 minuta igre, rekao je za Sport1 Dušan Puletić, golman Trebinjaca.

Leotar na startu sezone uglavnom igra na gostovanjima, u prvih sedam kola, šest puta su bili gosti, a sada im slijedi u osmom kolu već Sarajevo opet na gostovanju.

– U prvih osam kola, sedam smo gosti. Izuzetno težak period je iza nas, prije svega zbog dalekih putovanja. Došlo je dosta novih igrača, pa koristimo priliku u autobusu da se družimo i bolje upoznamo. Spojili smo lijepo sa korisnim. Šalu na stranu, imajući u vidu raspored, sa ova tri boda uvjeren sam da smo nadoknadili neke bodove na koje smo potajno računali, tako da možemo biti zadovoljni urađenim do sada.

Leotar razmišlja samo o opstanku u društvu najboljih.

– Naš osnovni cilj je opstanak i samo razmišljamo u tom smjeru. Svjesni smo da ne možemo svaku utakmicu da pobjedimo, ali moramo na svakoj narednoj da damo maksimum i vjerujemo u sebe. Iz tog razloga, kratko se radujemo, još kraće tugujemo. 

Proljetos je došlo do određenih nesuglasica Puletića i uprave kluba, govorilo se o odlasku, ali je na kraju sve to rješeno na obostrano zadovoljstvo i on je ostao u gradu na Trebišnjici.

– Kao i u svakom poslu, uvijek ima oprečnih mišljenja. Ali, to je sve daleko iza nas sada. Najvažnije je da sada funkcionišemo kao švajcarski sat. Imao sam nekoliko ponuda na kraju prošle sezone, ali sam se odlučio na ostanak. Prvenstveno, jer se lijepo osjećam u klubu, kao i u gradu. Iako nisam rođen u Trebinju zahvaljujući istinskim ljubiteljima Leotara, ovdje sam kao domaći, a to je izuzetno važno za motivaciju i za dobre rezultate. Vjerujem u naš tim i uvjeren sam da je loš period iza nas i da ćemo ovom pobjedom započeti novo poglavlje i zadovoljni otići na zimsku pauzu. 

 

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima