back to top

Prve riječi Feđe Dudića nakon pobjede Sarajeva: Sve je lakše kad povedeš, no protiv Zrinjskog ćemo vidjeti koliko zaista možemo…

Drugi upravo čitaju

Bordo fudbaleri su do pobjede došli golovima Ikića, Mulahusejnovića i varešanovića, a trener Feđa Dudić nakon utakmice je rekao da je sve lakše kada se postigne vodeći pogodak.

“Drago mi je da smo konačno u prvom poluvremenu postigli pogodak nakon sedam kola. Kad povedeš drugačije je, drugačije se iskontroliše utakmica kroz neki posjed koji gajimo i kroz koji hoćemo da igramo, puno je lakše. Onda možeš čekati i grešku protivnika, tako da je sigurno puno lakše igrati i kontrolisati utakmicu.Čestitam momcima, iza nas je nekoliko teških dana, ali mi smo se digli još na utakmici protiv Slobode, pričao sam o tome, imali smo mnogo šansi, ali kad ne pobijediš, nisi pobijedio i to je tako. Ipak, rekao sam da je bitno kad dobro igraš, jer kad dobro igraš imaš se čemu nadati. Okrećemo se utakmici sa Zrinjskim koja će definitivno pokazati koliko Sarajevo u ovom trenutku može.”, rekao je Dudić.

Trener Sarajeva je istakao da će Bordo tim ići na pobjedu u Mostaru.

“Mi idemo na pobjedu, Sarajevo će ići na pobjedu u svakoj utakmici, ali sigurno je Zrinjski jedan ozbiljan protivnik, pogotovo kući, a to smo vidjeli i u evropskim utakmicama gdje su dominirali i dobro igrali. Biće sigurno dobra utakmica”, zaključio je Dudić. 

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima