back to top

PROTEKLI MANDAT MI JE BOLNA TAČKA! MEHO KODRO EKSKLUZIVNO ZA HAYAT: PRILIKA SE MORA ZASLUŽITI, NEMA PROTEKCIJA

Drugi upravo čitaju

U ekskluzivnom intervjuu za Hayat govorio je o počecima u Veležu, druženju s Guardiolom i novom, ali i starom mandatu na klupi fudbalske reprezentacije BiH.

Karijeru je započeo u mostarskom Veležu gdje su brzo prepoznali njegov talenat. Tada odlazi u Španiju gdje postaje igrač Real Sociedada.

  • Od momenta kada sam došao u San Sebastian, u Španiju, toliko mi se svidio taj grad i tako su me primili da više nisam želio nigdje drugo da idem. Leglo mi je bilo u tom periodu da igram protiv Real Madrida i Barcelone – govori Kodro koji je u dresu Real Sociedada postigao impresivnu brojku od 73 gola za 129 nastupa.

Godine 1995. dobija ponudu da pređe u Barcelonu.

  • Kada me Carles Rexach zvao, nisam mu vjerovao i tražio sam da mi Johan Cruyff potvrdi – govori i ističe kako je na njega poseban utisak ostavio Pep Guardiola.
protekli mandat mi je bolna tačka! meho kodro ekskluzivno za hayat: prilika se mora zaslužiti, nema protekcija
PROTEKLI MANDAT MI JE BOLNA TAČKA! MEHO KODRO EKSKLUZIVNO ZA HAYAT: PRILIKA SE MORA ZASLUŽITI, NEMA PROTEKCIJA

Nakon Barcelone, mijenja još nekoliko poznatih klubova, a onda se u njemu javlja želja da uplovi u selektorske vode.

  • Trenerski posao je težak. Htio sam da budem vezan za fudbal. U prvom momentu sam htio završiti kurs za trenera, čisto da imam i tako je sve počelo. Značilo mi je i što su neki moji idoli poput Salema Halilhodžića, Duška Bajevića, Johana Cruyffa bili treneri. Pitao sam se ako nije fudbal ono čime ću se baviti, onda šta je – istakao je.

Godine 2008. ostvario je svoj prvi mandat na klubi bh. reprezetacije, no nije sve završilo kako je očekivao.

  • Nije to slavna priča, to je meni bila bolna tačka. Mislio sam da struka treba da ima slobodu. Taj neki problem koji se desio u početku trajao je do našeg razlaza. Nadam se da ćemo sada pričati ljepšu priču i da ćemo na kraju priče svi biti zadovoljni – kazao je.

Kodro ističe da se prilika u reprezentaciji mora zaslužiti i da protekcije ne postoje pa čak ni kada je u pitanju njegov sin Kenan.

  • Niko ne treba da osjeća nikakvu vrstu privilegije. Sportski mi da je igrač prihvati pristup i da ne osjeti niakakve privilegije. Igrat će najbolji bez obzira ko su i odakle dolaze – kazao je.

Što se tiče predstojećih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2024. u Njemačkoj, optimističan je.

  • Imam osjećaj da možemo to da podignemo na novi nivo. Ne mogu obećati da ćemo se kvalifikovati, ali mislim da smo sposobni za to – zaključio je.

(E.M.)

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima