back to top

Problem za NK Čelik i FK Sarajevo: Zbog nemara Gradske uprave, Bilino polje u opasnosti da ostane bez održavanja travnjaka

Drugi upravo čitaju

Iz Čelika su istakli da kompanija Alba Zenica, koja je zadužena za održavanje travnjaka, nije potpisala ugovor sa Gradskom upravom te da će prestati održavati travnjak.

Saopštenje NK Čelik prenosimo u cjelosti.

“Od ranije je poznato da kompanija Alba Zenica d.o.o. Zenica koja je ujedno i sponzor našeg kluba, održava travnjak Bilinog polja, a same usluge održavanja finansira Grad Zenica.

Krajem prošlog mjeseca, na adresu NK Čelik Zenica, Grada Zenica i N/FSBiH stigao je dopis kompanije Alba Zenica d.o.o. Zenica u kojem se navodi da zbog nepotpisivanja ugovora s Gradskom upravom kompanija Alba Zenica prestaje održavati travnjak stadiona Bilino polje, iako su, kako navode, dobili informaciju iz Gradske uprave da je njihova ponuda prihvaćena.

U dopisu Alba Zenica d.o.o. Zenica navodi i da na ime ovogodišnjeg održavanja travnjaka Bilino polje do sada nije naplatila niti 1 KM od Grada Zenica.

U klubu smo čekali razvoj situacije u nadi da će se konačno pristupiti potpisivanju ugovora između Grada Zenica i Alba Zenica d.o.o. Zenica, međutim, koliko nam je poznato, do potpisivanja ugovora još uvijek nije došlo, a Alba Zenica je obustavila usluge održavanja travnjaka Bilinog polja sve do potpisivanja ugovora s Gradom Zenica.

I dok nam konstantno od strane čelnika protivničkih klubova s kojim se NK Čelik Zenica susreće pristižu izuzetno pozitivne priče o podršci političkih struktura s gradskih, općinskih i kantonalnih nivoa njihovim projektima, Gradska uprava Grada Zenica, osim što je preko zakupnina od poslovnih prostora oštetila naš klub za iznos od gotovo 400.000 KM, sada i na ovaj način sabotira oporavak kluba i na tom putu mu ostaje jedina prepreka” navodi se u saopštenju zeničkog kluba.

Ovaj bi se problem mogao odraziti i na FK Sarajevo koji zbog rekonstrukcije travnjaka stadiona Asim Ferhatović Hase, svoje domaće utakmice igra na Bilinom polju. 

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima