Priča bh. fudbalera koja dokazuje da je sve moguće: Od ratom zahvaćene Srebrenice do prvaka Švedske

Drugi upravo čitaju

Jedan od članova ovog tima jeste i fudbaler porijeklom iz Bosne i Hercegovine Kadir Hodžić koji je bio gost N1 televizije u emisiji Newsroom.

Na samom početku se osvrnuo i na to kakav je osjećaj biti prvak Švedske.

“Mislim da smo odradili vrhunski posao. Ponosni smo na urađeno tokom sezone i sa dva poraza samo smo pokazali da smo zasluženo prvaci Švedske”, ističe Hodžić.

Kakva je atmosfera u klubu trenutno?

“Mi smo iznenađenje i protiv Goteborga smo zasluženo pobijedili 4:0. Sada se spremamo za Norkoping, ali mislim da smo se upisali u historiju. Još uvijek nismo svjesni šta smo uradili. Klub je uradio sjajan posao, doveo dobre igrače. Trener je stvorio pobjednički duh, a mi smo to pokazali na terenu”, jasan je prvotimac Hackena.

Hacken je manji klub, koliko on ima navijača u Goteborgu?

“Hacken je uvijek bio manji brat Goteborga. Goteborg je veći i trofejniji klub, ali mi sa ovim dobrim reuzltatima i navijačima koji rastu sa nama iz dana u dan. Imamo ogromnu podršku i mislim da čitav ovaj region je ponosan na ovo što smo uradili”, jasan je Hodžić.

Koja je tajna ovog kluba?

“Hacken ima veliki svjetski turnir na koji stiže dosta omladine, ali klub je uradio sjajan posao i doveo je dosta iskusnih igrača. To je pomješao sa mlađim i to se pokazalo kao uspjeh. Bili smo blizu toga da možemo osvojiti titulu, dali smo još više i stigli do velike pobjede”, ističe bh. fudbaler.

Smatra kako je on lično mogao više ove sezone.

“Ja nisam zadovoljan toliko, imam svega sedam nastupa. Ipak, tim je odradio sjajan posao i trener nije rotirao na mojoj poziciji. Nadam se da ću preko zime odraditi dobar posao i spremiti se za Ligu prvaka”, dodaje Hodžić.

Hodžić je rođen 1994. godine u Srebrenici, a osvrnuo se na svoj životni put.

“Težak period i agresija na Srebrenicu je dovela do toga da moja porodica odseli u Lukavac gdje smo boravili do 2000. Tu počinje moje djetinstvo, ali se tada moja porodica odlučuje preseliti u Švedsku i tu počinju moji ozbiljniji fudbalski koraci”, rekao je Hodžić, a potom se osvrnuo i na ovaj uspjeh:

“To je veliki ponos za mene, posebno je ponosna moja porodica gdje sam danas. Iza toga je dosta rada i truda i zbog čega sam stigao gdje sam danas. Sve se može uz rad i trud, pa tako i biti prvak Švedske.”

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima