back to top

Prenosi uživo/ Evo gdje gledati Zmajeve protiv Rumuna

Drugi upravo čitaju

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras, sa početkom u 20.45 sati, protiv Rumunije na zeničkom Stadionu “Bilino polje” igra prvu domaću utakmicu novog, trećeg ciklusa UEFA Lige nacija – Liga B, a prenosi uživo su na ovim linkovima

BiH je u subotu na gostovanju kod Finske, golom Smaila Prevljaka u 93. minuti, poravnala na 1:1 te osvojila prvi bod u novom ciklusu, dok su Rumuni istu noć poraženi na gostovanju kod Crne Gore s 0:2.

Prenosi uživo na internetu! Pogledajte gdje možete gledati uzivo Zmajeve besplatno i bez prekida.

Ako u nekom slučaju ne možete gledati utakmicu, uvijek možete pratiti rezultate uživo.

Petev se nada golovima i pobjedi

Pred sinoćnji trening, u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, selektor Ivaylo Petev i reprezentativac Amer Gojak govorili su na pres-konferenciji na Stadionu “Bilino polje”.

Petev je istakao kako su “svjesni kako su odigrali protiv Finske”, da nisu igrali kako su bili zamislili, ali da su igrači koji su ušli dali novu “energiju”.

  • Stvorili smo nekoliko šansi, a na kraju smo imali sreće jer smo zabili gol. Po meni, šteta bi bilo da nismo ništa uzeli iz te utakmice… Većina je primjetila da su momci dobro raspoloženi i da im je bilo stalo da pobijede. Nadam se da ćemo sutra dati više golova i pobijediti. Sve ovisi o nama i pokušat ćemo sutra da to uradimo – kazao je Petev.

Rumunske novinare interesiralo je mišljenje o nastupu i porazu Rumunije kod Crne Gore, za koji su kazali da je možda bio i najslabiji nastup u proteklih “sedam-osam godina”.

  • Ja sam blizu vas i dugo pratim rumunski nogomet. Rumunija je uvijek imala velikih igrača, a to smatram i sada. Svaka je utakmica posebna za sebe pa svaki klub može odigrati dobru ili lošu utakmicu – podvukao je Petev.

Na pitanje da li, eventualno, razmišlja o promijeni formacije te povratku na igru s tri stopera, Petev je kazao kako “razmišlja o svemu”.

Gojak je ponovio mišljenje svog trenera da rumunski tim ima kvalitetnih igrača te da smatra da su kod Crnogoraca imali loš dan.

  • Pokušat će nas iznenaditi. Mi smo imali neke analize u vezi njih. Vidjeli smo gdje smo griješili protiv Finske, tako da smo izvukli neke pouke i nadam se da ćemo to pokazati i na terenu. Spremni smo – istakao je Gojak.

Možda te zanima