back to top

Predstavljanje Messija zakazano za utorak, bonus od 30 miliona eura samo za potpis

Drugi upravo čitaju

Predstavljanje Messija u PSG-u očekuje se početkom sedmice.

Trebalo je svega nekoliko sati, nakon što je brat prvog čovjeka Paris Saint Germaina objavio na društvenim mrežama da će Leo Messi zaigrati u dresu PSG-a, da iz Katalonije dođu informacije da je predstavljanje Argentinca zakazano za utorak.

Katalonski list Mundo Deportivo saznaje da je sve spremno za potpisivanje ugovora između Pariza i Lea Messija.

Očekuje se da Leov otac, Jorge stigne u Pariz i završi pregovore, jer su u pitanju sitni detalji koji će po svemu sudeći biti ispoštovani.

L’Equipe je objavio detalje ugovora koji glase da će Messi na godišnjem nivou dobiti neto platu u iznosu od 40 miliona eura. Ovim će Messi postati najplaćeniji igrač Parižana ali i čitave Europe.

Što se tiče dužine ugovora radi se o dvije godine uz mogućnost produženja na još jednu sezonu.

predstavljanje messija

Za vlasnike iz Katra ovo će biti najisplativiji posao za PSG, koji su prije deset godina kupili PSG. Odmah pri potpisivanju ugovora Messi će dobiti 30 miliona eura bonusa, a u Parizu su svjesni da je ovo najbolji marketinški potez koji će se ubrzo isplatiti.

Prema tome, PSG sada ima ekipu spremnu za osvajanje Lige prvaka, trofej kojeg vlasnici iz Katra najviše priželjkuju.

Ne treba zaboraviti ni transfer Achrafa Hakimija koji je iz Intera stigao za 60 miliona eura. Pored njega u PSG su stigli Gianluigi Donnarumma i Sergio Ramos kao i Jorginho Wijnaldum.

Među navijačima PSG-a vlada ogromna euforija pred početak nove takmičarske sezone. S druge strane u Barceloni su razočarani raspletom situacije.

Možda te zanima