back to top

Poznat raspored utakmica u novoj sezoni Serije A

Drugi upravo čitaju

Sezona u kojoj Milan brani titulu mogla bi biti još uzbudljivija nego prošla, nakon što su manje – više svi timovi doveli i još uvijek dovode velika pojačanja, a nama je naravno interesantna iz razloga što imamo i bh. nogometaše, prije svih Edina Džeku i Radeta Krunića.

Dok ćemo Krunića sigurno gledati u dresu Milana, još je dilema hoće li Edin i dalje nositi dres Intera ili će pak nastupati u nekom drugom italijanskom klubu? Nije isključeno da to budu Juventus ili Napoli, pa i Roma, jer se svi oni zanimaju za reprezentativca BiH.

Drugu sezonu u nizu, Serija A će imati asimetričan spisak utakmica, tako da druga polovina sezone nije samo ogledalo prve, odnosno timovi koji se sastanu u prvom kolu, neće nužno biti i u 20. kolu, kada krene drugi dio sezone.

 

Prvi derbi Milana i Intera na programu je 4. septembra u okviru petog kola, a ‘revanš’ 5. februara 2023. godine kada će Inter biti domaćin.

Milan i Juventus sastaju se u devetom kolu 9. septembra i u 37. kolu 28. maja, a derbi Torina igrat će se u 10. kolu. Derbiji Rima, Roma – Lazio, igraju se u 13. kolu, šestog novembra, zatim 19. marta naredne godine u okviru 27. kola.

U 11. kolu Roma će biti domaćin Napoliju, a početkom drugog dijela sezone 4. januara 2023. godine slijedi duel Intera i Napolija. Bit će to po povratku klupskog nogometa nakon što se odigra Svjetsko prvenstvo u Kataru.

1. kolo: (13. avgust)
Fiorentina-Cremonese
Juventus-Sassuolo
Lazio-Bologna
Lecce-Inter
Milan-Udinese
Monza-Torino
Salernitana-Roma
Sampdoria-Atalanta
Spezia-Empoli
Verona-Napoli

gol.ba

Možda te zanima