Povratak na stare staze slave -Mozzart obradovao sarajevski FK Hrid

Dvije nove garniture dresova stigle za klub duge tradicije

Fudbalski klub Hrid, sa tradicijom dugom 62 godine, jedan je od najstarijih u Sarajevu. Tokom posljednjih šest decenija kroz njihove redove prošli su brojni uspješni fudbaleri, a sada imaju seniorski i pionirski sastav. Dok najmlađi vrijedno treniraju, njihove starije kolege se takmiče u Kantonalnoj ligi Sarajevo. Trenutno su na sredini tabele, a želja im je napredak ka vrhu. Kako bi ih podržali u ostvarenju tog cilja, iz kompanije Mozzart su im poslali novu opremu.

Veliko hvala kompaniji Mozzart u ime Fudbalskog kluba Hrid. Fudbaleri su oduševljeni, prezadovoljni su kvalitetom dresova. Pratili smo u javnosti da donacije dresova stižu mnogim drugim klubovima širom BiH. Zato se, kao član Izvršnog odbora FS BIH, zahvaljujem i na tim donacijama koje su značajne kako bi svi ti klubovi mogli da se takmiče – kaže Fuad Čolpa, član uprave FK Hrid.

Ovaj klub prije desetak godina bio je član Druge lige i na pragu ulaska u prvi rang takmičenja. Dva puta su bili prvaci Kantonalne lige, a posebno pamte dvije pobjede u utakmicama protiv Želje kada je taj čuveni klub igrao u Evropi, kao i rezultat 2:2 protiv FK Sarajevo.

Međutim, nedostatak finansija ih je omeo pri usponu ka vrhu. Ipak, to ih nije obeshrabrilo, pa su nastavili da se bore za nove pobjede.

Uložili su i u pomladak kako bi klub nastavio da traje…Tako u njihovoj Školi fudbala trenutno trenira 25 pionira. Trenutno ne rade sa djevojčicama, a plan im je da od ljeta počnu trenirati i male fudbalerke.

 Klub je u dva navrata dobio podršku grada Sarajevo i resornog ministarstvaSarajevskog kantona. Mahom se oslanjaju na samostalno finasiranje, pa im podrška Mozzarta, kao prijatelja sporta, mnogo znači.

povratak na stare staze slave -mozzart obradovao sarajevski fk hrid
Povratak na stare staze slave -Mozzart obradovao sarajevski FK Hrid

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima