back to top

Kako riješiti problem zamjene za Thomasa Muellera

Drugi upravo čitaju

Napadač Bayern Münchena Thomas Mueller bio je ključni bavarski igrač više od desetljeća. Ono što on ima je jedinstven set vještina i svestranost što ga čini nezamjenjivim igračem u ovoj momčadi.

Međutim, s godinama njegove izvedbe blijede, pa se među navijačima Bayerna nameće pitanje: „Kako pronaći pravu zamjenu za njega?“ Pronaći nekoga tko ga može zamijeniti nije lako, ali uz pravi pristup i malo kreativnosti, definitivno je moguće.

U ovom ćemo članku istražiti koje se strategije mogu koristiti za rješavanje zagonetke zvane kako zamijeniti legendarnog Thomasa Muellera.

1.   Zamijeniti ga igračem iz momčadi

 Jamal Musiala

Ovaj mladi nogometaš ne samo da može da zamijeni Muellera, već i najvećeg u svijetu nogometa današnjice, popularnog GOAT-a, Lea Messija.

Sa samo 20 godina, Jamal je ove sezone u fantastičnoj formi. U prvih 14 utakmica Bayerna ove sezone zabio je 9 golova i imao 6 asistencija, te je bio najbolji strijelac i asistent momčadi. Zatim je otišao na  Svjetsko prvenstvo, gdje je bio jedan od najboljih mladih igrača.

Posljednjih godina nekoliko je igrača označeno kao nasljednici popularnog Argentinca, no čini se da je Musiala jedini spreman biti pravi nasljednik. Njegova nevjerojatna kontrola lopte, neodoljivo podsjeća na Messija i njegovu lijevu nogu.

Iako je ovaj mladi igrač dešnjak, može se služiti i lijevom nogom i ima snažan udarac. Najradije igra iza napadača, kao i Mueller, ali može igrati i na poziciji napadača ili na krilu.

 Leroy Sane

Bayern ima nekoliko talentiranih igrača koji mogu igrati iza napadača baš kao Mueller. Leroy Sane jedan je od njih. Brzonogo krilo koje može igrati i u sredini.

Ipak, oslanjati se na njega kao na potencijalnog nasljednika je pomalo kao da igrate igre na sreću, možda ćete ga dobiti, ali je veća vjerojatnost da ćete ga propustiti. Bayernov trener je ovog igrača nekoliko puta izbacivao iz postave zbog nestabilnog ponašanja, pa se ne čini da bi mogao biti nositelj momčadi.

Kad smo to već rekli, možemo spomenuti da je ove sezone zabio dva gola i imao dvije asistencije, ali i pružio nekoliko kriminalnih partija, pogotovo protiv slabijih protivnika.

Kada bi mogao da sredi svoje ponašanje na terenu i van njega, Sane bi možda i mogao da postane igrač koji treba Bayernu.

2.   Dočaketi nekoga iz juniorskog tima

Arijon Ibrahimović

 Ne, ovaj momak nije u rodu sa Zlatanom, ali ovaj mladić zabija golove kao da mu je slavni Šveđanin rod rođeni.

Arijon je igrao fantastično za juniore gdje je zabio 11 golova u 18 utakmica i zaslužio skidanje za prvu ekipu nakon što je postao jedan od najboljih mladih igrača u Njemačkoj.

Može li zamijeniti Muellera? Pa, Ibrahimović je impresionirao svoje trenere u Münchenu. Prije svega zbog izvrsnih tehničkih karakteristika, ali i inteligencije koju pokazuje na terenu. Dobije li dovoljno minuta u prvoj momčadi, Bayern bi s ovim igračem mogao izvući asa iz rukava.

 Paul Wanner

 Iako ima samo 17 godina, Wanner je igrajući za Bayer U19 momčad pokazao neke osobine koje su specifične za Muellera. Možda je zato u siječnju 2022. sa samo 16 godina i 15 dana postao najmlađi igrač koji je ikad debitirao za prvu momčad.

Wanner igra na poziciji ofenzivnog veznjaka, posebice u središnjem dijelu terena, a karakteriziraju ga precizna dodavanja koja kidaju protivničku obranu na pola. Izgledom i općenito načinom igre ovaj mladi nogometaš neodoljivo podsjeća na nekadašnjeg Kai Havertz iz Bayer Leverkusena.

Mada možda bi mogao da igra i kao Mueller ako bi bilo potrebno.

3.   Potpisati novog napadača

Novi igrači veliki su dio razvoja svake momčadi i Bayern je uvijek imao posebnu taktiku, pogotovo tijekom ljetnog prijelaznog roka.

Ipak, ovo ljeto uprava je više vremena posvetila demantiranju glasina o potencijalnim transferima, kao što je bio slučaj s Dušanom Vlahovićem i Harryjem Kaneom. Što se tiče potonjeg, klub je otvoreno rekao da nemaju para za njega.

Ako je to istina, onda se može dogoditi da se dovede neko jeftino rješenje kao rezerva Muelleru, ali navijači Bayerna dobro znaju da se s njihovim klubom nikad ne zna.

PREPORUKA

Možda te zanima