PANIKA U BARCELONI: KATALONCI SE BOJE DA ĆE IM PROTIVNIK NAMJERNO SMJESTITI ISPADANJE IZ LIGE PRVAKA

Drugi upravo čitaju

Na Camp Nou sve izgleda idilično dok se ne spomene Liga prvaka. Onda Katalonce uhvati grč u želucu jer njihova C grupa u ovom trenutku predviđa im Evropsku ligu. A nakon 153 miliona eura utrošenih na pojačanja tokom ljeta, teško će navijačima opravdati drugi razred Evrope, čak i ako će se vaditi na „grupu smrti“ u kojoj su se našli.

Istina, Bayern i Inter nisu najsretnije društvo ni jednoj ekipi svijeta, što Barcelona i Viktorija Plzen uvelike osjete na svojoj koži. Xavi i družina u prve tri utakmice pobijedili su samo Čehe, na trećem su mjestu s 3 boda, dok je Inter zaradio 6, a Bayern 9.

Kalkulacija je još mnogo, ali neke su stvari ipak sigurne. Pobjeda Bayerna protiv Viktorije u srijedu znači prolaz dalje Bavarcima (osim u nekakvoj suludoj matematici), dok su Inter i pogotovo Barcelona još daleko od tog podviga. Katalonci sebi nisu smjeli dozvoliti poraz (1:0) na Meazzi prošle sedmice, jer sada svaku preostalu utakmicu moraju igrati na pobjedu.

  • Ovo se nije smjelo dogoditi, sada se više nijednom ne smijemo okliznuti sve do kraja grupne faze – ispravno je zaključio trener Xavi Hernandez poslije poraza u prošloj utakmici.

Inter im dolazi u srijedu, tada bi slavljem izjednačili bodovno stanje. Onda im u petom kolu slijedi Bayern, dok Inter udomaćuje Viktoriju i, vjeruje se s razlogom, ostvaruje nova tri boda. Barca na Camp Nou tada ne smije izgubiti od Nijemaca da bi imala priliku uhvatiti zadnji vagon u šestoj utakmici, kada odlaze na gostovanje u Češku.

I tu kreće Barcina „teorija zavjere“ o kojoj se raspisao španski list SPORT s navodnim informacijama direktno iz svlačionice. Dakle, Katalonci misle da će Bayern, ako osigura prolaz prije zadnjeg kola i dvoboja s Interom, namjerno pustiti Talijanima da pobjede kako bi eliminirali ozbiljnijeg protivnika iz Lige prvaka i usput se „osvetili“ za transfer Roberta Lewandowskog, piše Jutarnji list.

Istina je da će Bavarci vjerovatno imati takvu moć u svojim rukama i u teoriji bi zaista mogli zainatiti se Špancima, ali teško je oteti se dojmu da ovakva priča zvuči pomalo djetinjasto. Kako bilo, jako dobro opisuje kako u Barci trenutno dišu… Otežano i bojažljivo.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima