Osim nakon današnje pobjede: Poklopile su nam se neke stvari koje nam se u prošlim kolima nisu poklopile

Drugi upravo čitaju

FK Velež je stigao danas do druge pobjede u Premijer ligi Bosne i Hercegovine protiv ekiep FK Tuzla City sa 4:0.

Nakon utakmice izjavu za Velež TV, dao je trener Rođenih, Amar Osim.

“Poklopile su nam se neke stvari koje nam se u prošlim kolima nisu poklapale. Dali smo golove iz prvih akcija u prvom i drugom poluvremenu, a kad vodiš puno je lakše igrati, mislim da  ništa novo nisam reko. Ekipe su u Premijer ligi izjednačene i onaj ko ima sreću, znanje i spretnost da zabije prvi gol, taj ima veliku prednost. Utakmica je otišla u našem smjeru i konačni rezultat je logičan slijed događaja. Nadam se da ćemo u idućim utakmicama imati situaciju sličnu ovoj. Ne moramo baš u 3. minuti zabiti gol, ali da zabijemo neke golove malo lakše, što bi nam omogučilo da lakše igramo”, rekao je na početku Osim i osvrnuo se na povredu Pavića:

“Imamo užasnu situaciju s Pavićem, koji nam je jako standardan i dobar igrač, a i mislim da je jedini ljevak u ekipi. Ako bude ono čega se pribojavamo, biće teška situacija. Znamo da ćemo do kraja polusezone imati velikih problema jer imamo par igrača koji se definitivno neće oporaviti. Više nove igrače ne možemo ni dovesti, jedino ako se budemo skupa trudili i našli još dodatne hemije između nas, možda i prebrodimo te probleme”, dodao je Osim.

Za sam kraj Amar Osim se osvrnuo na pitanje novinara da je ovo pobjeda za mir u kući.

“Svaka utakmica ti je novi nemir. Takva je liga da Velež ima 9 bodova, a slabo stoji. Prvi na tabeli ima 15 bodova i dvije utakmice više. Kada gledaš ko je prvi, i gledaš ko je drugi ili treći. To su ekipe koje smo pobijedili ili smo trebali pobjediti. Pa ti to sad objasni i nađi racionalno objašnjenje. Takva je jednostavno liga, očigledno igramo bolje protiv jačih protivnika i za to ima nekih logičnih razloga, ali i nekih koji nisu u domenu logike. Moraćemo se potruditi da to promijenimo.”

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima