Novi vlasnici, novi trener: Da li je Steve Bruce već bivši na klupi Newcastle Uniteda?

Drugi upravo čitaju

S novim vlasnicima dolaze i promjene, pa se postavlja dilema ko će biti novi trener Newcastle Uniteda?

Vijest o dolasku novih vlasnika u Newcastle United naišla je na brojne pozitivne reakcije širom svijeta.

Princ iz Saudijske Arabije Mohammed bin Salman odlučio je kupiti klub s sjevera Engleske čime je postao najbogatiji vlasnik jednog fudbalskog tima na planeti. Pregovori oko kupovine popularnih Svraka trajali su nešto više od godinu dana ali je konačno dogovor postignut pa je sada već bivši vlasnik Mike Ashley prodao klub novim vlasnicima iz Saudijske Arabije kompaniji Public Investment Fond za 300 miliona funti..

Dolazak novih vlasnika čije se bogatstvo procjenjuje na 320 milijardi funti, obradovao je navijače kluba sa St. James Parka koji su već razmišljali o tome kako će uložiti ogroman novac novih vlasnika i postati respektabilan klub u Europi.

No, kako engleski mediji navode prva stvar koja čeka nove vlasnike jeste odluka o treneru Newcastlea. Hoće li sadašnji trener Steve Bruce zadovoljiti i ostati na klupi, ili će pak u englesku stići neko veliko trenersko ime?

“Želim ostati trener Newcastle, jer bi volio dobiti priliku da pokažem novim vlasnicima da znam raditi svoj posao. No, treba biti realan i prihvatiti činjenicu da ljudi koji su stigli u klub traže nova rješenja. Nije tajna da kada dođu novi vlasnici da dolaze i novi trener. Imam previše iskustva u ovom poslu, pa sam svjestan toga”, izjavio je Steve Bruce.

novi trener
Steve Bruce

Inače, Bruce je na klupi Svraka od 2019. godine, a u prethodne dvije sezone vodio je klub do 13. odnosno 12. pozicije. U tekućoj sezoni, Newcastle još uvijek ne zna za pobjedu, a u dosadašnjih sedam odigranih kola upisali su tri remija i četiri poraza.

Nakon reprezentativne pauze, Newcastle će dočekati Tottenhama što će za trenera Stevea Bruceu biti 1000 utakmica na klupi jednog tima. Nažalost, postoji mogućnost da ovaj jubilej neće dočekati na klupi Newcastlea.

Mediji iz Engleske već su počeli navoditi imena kandidata za klupu Newcastlea, a jedno ime odskače od konkurencije, a to je Antonio Conte.

Bivši trener Intera, Chelseaja i Juventusa, trenutno nema angažman nakon što je prethodne sezone napustio Inter poslije osvojenje titule u Seriji A. Opće poznato je da Conte uvijek ima listu želja kada je riječ o igračkom kadru, ali u ovom slučaju bogati, novi vlasnici Newcastlea spremni su ispuniti svaku njegovu želju.

Također, među imenima novog trenera Svraka pominju se igračke legende Premier lige Steven Gerard i Frank Lampard kao i Eddie Howe bivši trener Bournemoutha.

Bilo kako bilo, navijači Newcastlea su oduševljeni novim vlasnicima i jedva čekaju promjene u klubu koji godinama nije u vrhu engleskog fudbala. Još od vremena Alana Shearera i kada se klub borio za izlazak u Europu ne vlada pozitivna atmosfera među Svrakama.

Čini se da će bogati vlasnici okrenuti novu stranicu knjige u bogatoj historiji kluba sa St. James Parka.

Možda te zanima