Novi udar: Sportska inspekcija pokreće nadzor nad Dinamom!

Samostalni sektor sportske inspekcije Ministarstva turizma i sporta zaprimio je u razdoblju od 21.  prosinca 2022. do 10. siječnja ove godine više predstavki kojima se ukazuje na možebitne nepravilnosti u radu i postupanju tijela upravljanja GNK Dinamo, priopćeno je iz Ministarstva…

Predstavke kojima se u bitnome ukazuje kako sjednica Skupštine GNK Dinamo od 12. prosinca prošle godine nije održana u skladu s odredbama Statuta i Poslovnika o radu Skupštine. Također, zaključci Nadzornog odbora od 22. prosinca 2022. koji se odnose na odluke donesene na spornoj sjednici Skupštine Kluba nisu u skladu s odredbama Statuta Kluba proslijeđene su temeljem članka 17. Zakona o sportskoj inspekciji Gradskom uredu za opću upravu i imovinsko-pravne poslove Grada Zagreba, tvrdi Ministarstvo turizma i sporta.

Naime, odredbama članka 2. Zakona o sportskoj inspekciji propisano je kako Sportska inspekcija provodi nadzor nad provedbom odredbi Zakona o sportu i temeljem njega donesenih propisa te poduzima mjere i radnje za koje je ovlaštena ovim Zakonom. Budući da pitanje sazivanja i održavanja sjednica skupštine sportskih udruga nije regulirano Zakonom o sportu nadzor nad ispravnošću sazivanja i održavanja sjednica skupštine nije u nadležnosti Sportske inspekcije.

S obzirom na to da jedna od predstavki sadrži i navode koji se odnose na možebitno postojanje zapreka za obavljanje poslova članova tijela upravljanja GNK Dinamo propisanih člankom 111. Zakona o sportu te možebitnu neusklađenost općih akata Kluba sa Zakonom o sportu, na navedene okolnosti provest će se inspekcijski nadzor, a podnositelj će biti obaviješten o provedenom nadzoru i poduzetim mjerama i radnjama, tvrdi Ministarstvo turizma i sporta.

A iz Vlade su dodali da je prije nekoliko dana Ministarstvo pravosuđa i uprave slijedom zaprijemljenih predstavki i sukladno odredbama Zakona o udrugama, zatražilo od nadležnih tijela uprave grada Zagreba žurno postupanje po predmetnoj predstavci, potvrdio je HINI glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Objava Novi udar: Sportska inspekcija pokreće nadzor nad Dinamom! pojavila se prvi puta na Gol.ba.

  KRAJ JEDNOG VELIKOG POGLAVLJA ZA LEWANDOWSKOG: NAVIJAČI MU NE PRAŠTAJU

Izvor: gol.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Maid
Maidhttps://korner.ba
Maid Lolić je zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Da kako može ukinuo bi produžetke pa neka se odmah pucaju penali. Najdraža emisija Top Gol.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima