back to top

NOVI TRENER ŽELJE: ČAST MI JE BITI OVDJE, IVICA OSIM MI JE UZOR

Drugi upravo čitaju

Potpisao je ugovor do kraja sezone te je na funkciji trenera prvog tima “plavih” naslijedio Nermina Bašića koji je prošle sedmice dobio otkaz radi nezadovoljavajućih rezultata.

  • Želim se zahvaliti menadžmentu kluba na povjerenju. Ponosan sam što mogu voditi klub s ovakvom historijom, koja traje 100 godina. Čast mi je biti ovdje. Želim iskoristiti ovu priliku da se zahvalim svima koji su mi pomogli u mojoj karijeri od samog početka pa do danas, a pogotovo Ministarstvu sporta moje države. Nadam se da ćemo sve ciljeve ispuniti zajedno – rekao je Al-Tuwaijri, dodavši:
  • Znam da proteklih par godina nije bilo najbolje. Znamo kakav kvalitet imamo kao treneri i vjerujemo u sebe, cilj nam da je Željezničar vratimo tamo gdje zaslužuje biti. Znamo kakvu ekipu imamo. Bitno je da evaluiramo šta možemo popraviti, koje stvari možemo poboljšati. Imamo ideju šta želimo uraditi u prelaznom roku, no sve će ovisiti od dogovora s menadžmentom.
novi trener želje: čast mi je biti ovdje, ivica osim mi je uzor
NOVI TRENER ŽELJE: ČAST MI JE BITI OVDJE, IVICA OSIM MI JE UZOR

Al-Tuwaijiri je naglasio “lako je suditi o nečemu u što niste ni upućeni i ne znate kakva je cjelokupna situacija”.

  • Prvi sam trener u Bosni i Hercegovini iz Saudijske Arabije i to dosta govori, prevazišao sam sve prepreke. Željezničar je dao priliku mom uzoru Ivici Osimu da kao mlad vodi ovaj tim. On je moja inspiracija. Skepticizam može biti opravdan, ali vaša percepcija će se promijeniti nakon što vidite ono što ćemo uraditi u Željezničaru – kazao je Al-Tuwaijiri, prenosi zvanična stranica kluba s Grbavice.

Abdulhakeem Al-Tuwaijri je donedavno bio pomoćni trener u stručnom štabu češke Slavije iz Praga. Radio je i u rodnoj zemlji na pozicijama trenera pomoćnika, a u Premijer ligi Bosne i Hercegovine imat će prvi posao na funkciji šefa stručnog štaba.

(A. J.)

The post NOVI TRENER ŽELJE: ČAST MI JE BITI OVDJE, IVICA OSIM MI JE UZOR first appeared on Hayat.ba.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima