Novi šampioni iz Gradačca – Mozzart obradovao NK Omladinac!

Drugi upravo čitaju

Dvije nove garniture dresova kao dodatni motiv u borbi za plasman u višu ligu

Mozzartova akcija opremanja klubova vrhunskom opremom se zahuktava uoči proljeća. Novi dresovi za nove šampione ovaj put su stigli u Gradačac. Tamošnji Nogometni klub Omladinac 68 Mionica u nastavku sezonu igraće u dvije nove garniture dresova u kojima žele da iz kantonalnog pređu u federalni nivo takmičenja. 

-Oprema je odlična, predivna, prezadovoljni smo. Uskoro nam počinje prvenstvo, pa ćemo kao domaćini i u gostima moći da igramo u novim dresovima i nadamo se da će nam donijeti sreću u borbi za višu ligu- kaže Alvir Kamberović, sportski direktor NK Omladinac 68 Mionica, Gradačac.

            Klub je osnovan davne 1968. godine Dugo su igrali u Prvoj federalnoj ligi, a zatim su imali dužu pauzu. Nakon ponovnog pokretanja, u sezoni 2015/2016, klub igra Prvu kantonalnu ligu Tuzlanskog kantona gdje su trenutno treći na tabeli.

            Ambicija im ne manjka, pa ne kriju da im je želja da u dresovima sa oznakom „M“ dođu na prvo mjesto kantonalne, a zatim i da uđu u Drugu federalnu ligu.

            Na seniore se polako ugledaju i omladinci koji vrijedno treniraju u Školi fudbala. Oko 50 dječaka, podijeljenih u selekcije pjetlići, pioniri, kadeti, uče vještine sa loptom i odlaze na turnire sa svojim vršnjacima… Za to vrijeme talentovani mladi juniori već su se pridružili seniorskoj ekipi.

Ranije su imali omladinski ženski klub koji je nažalost ugašen zbog nedostatka finansija i epidemiološke situacije.. Ipak, kažu, to ne znači da ponovo neće pokrenuti ekipu mladih fudbalerki kada situacija bude bolja.

            Klub se mahom finansira samostalno, a pomoć im pruža Grad Gradačac, te ponekad Kanton. Zato im je svaka pomoć, poput ove donacije iz Mozzarta, veoma značajna. Poznatih imena iz ovog kluba, bar za sada, nema. To bi se u budućnosti, kažu, moglo promijeniti uz ovakvu podršku prijatelja sporta.

Možda te zanima