Novi dresovi za fudbalere Slobode

Drugi upravo čitaju

Novi dresovi za fudbalere Slobode u nastavku sezone

Tuzlanska Sloboda u nove utakmice Premijer lige ulazi sa garniturom novih dresova

Na novom specijalno dizajniranom ruhu mogu se primijetiti simbolični detalji kroz koje je zadržan dašak prošlosti i prepoznatljivosti, ali i novi koji predstavljaju borbu i požrtvovanost igrača te kontinuitet i dušu Slobode, objavljeno je na službenoj stranici kluba.

Nove garniture dresova su u prepoznatljivoj crveno – crnoj boji za domaće i bijelo – zlatnoj za gostujuće utakmice, ali sa novim dizajnom za prvotimce sa Tušnja.

novi dresovi za fudbalere slobode
Novi dresovi za fudbalere Slobode

Novi dresovi su rađeni po specijalnoj narudžbi sa tehničkim sponzorom LEGEA iz Italije, i sadrže mnoštvo detalja. Od grba i imena Slobode unutar kragne do godine osnivanja kluba na leđima, po prvi puta su specijalno urađene i etikete koje potvrđuju njihovu autentičnost kao oficijelnih dresova.

Uz to, neizostavan motiv je i molekula soli na boku za ekipu iz Tuzle. Imena i brojevi fudbalera ispisani su identičnom zlatnom bojom koja krasi grb kluba. Dresovi u kojima će naši igrači zablistati na Tušnju nastavljaju stogodišnju tradiciju crveno – crne kombinacije, ali uz posebnu ”fierce” crvenu’’ boju koja u prevodu sa engleskog znači “neustrašiva’’.

novi dresovi za fudbalere slobode
Novi dresovi za fudbalere Slobode

”Naše fudbalere u novim dresovima, koji su poručeni još u februaru, ćemo moći vidjeti već u subotu u derbiju protiv Sarajeva na stadionu Tušanj od 19 sati, a ono što će posebno obradovati simpatizere i navijače kluba jeste da će dresovi biti dostupni za kupovinu u fan shopu FK Slobode odmah, za dostavu u septembru”, istakli su.

Uspješna saradnja sa glavnim sponzorima se nastavlja i ove godine, te će na grudima ponovo zablistati logo vodeće kladionice u BiH WWIN , dok se na leđima ponovo nalazi logo Tuzlanske Pivare , sa kojima je klub u razgovorima o proširenju saradnje.

Podsjećamo, fudbaleri tuzlanske Slobodne sutra u okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju dočekuju Sarajevo.

Sloboda nakon pet kola zauzima prvo mjesto na tabeli, bez izjednog poraza, ali trener Tuzlaka ističe da ne žele nikakvu euforiju, te da rade u miru i tišini. U ovoj utakmici očekuju pobjedu, mada pozivaju na oprez navodeći da Sarajevo ima maksimalan učinak u gostima.

Možda te zanima