back to top

NOVA DRAMA NA SVJETSKOM PRVENSTVU: BLIJEDO IZDANJE ŠPANIJE I MAROKA NAS VODI U PRODUŽETKE

Drugi upravo čitaju

I ova utakmica će ići u dramu produžetaka, a kakvu su nam igru pokazali u regularnih 90. minuta ne sumnjamo da će pobjednika odlučiti penali.

Regularni tok utakmice je završio nepopularnim rezultatom 0:0. Možemo reći da je ovo jedna od najlošijih utakmica koja se odigrala na ovom mundijalu.

Na početku utakmice se Maroko branio na svojoj polovici, vidjeli smo takvu taktiku u utakmici protiv Kanade. Španci su imali većinu posjeda lotpe na početku susreta, ali su Marokanci prijetili iz kontranapada. Marokanski napadi traju vrlo kratko. Probao je Mazraoui nešto po lijevoj strani, no ugasili su brzo taj pokušaj Španci.

U 23. minuti susreta Boufal je slomio Llorentea, dao loptu do Ziyecha, koji je ponovo pokušao En-Nesyrija gurnuti u šansu, no ponovo je Olmo otklonio tu opasnost.

Pred kraj prvog poluvremena Marokaci su se oslobodili pritiska I bili podjednak protivnik Španiji, u 43. minuti bio je odličan pokušaj Maroka. Boufal je ubacio s lijeve strane, a Aguerd je glavom pucao preko gola, pa je prvo poluvrijeme završeno bez golova.

Na početku drugog poluvremena Španci ponovo kombiniraju oko centra, još više igrača sad učestvuje u kreiranju akcije, no bez pravih prilika prema golu. Marokanci su i suviše disciplinovani i dobro se drže.

NOVA DRAMA NA SVJETSKOM PRVENSTVU: BLIJEDO IZDANJE ŠPANIJE I MAROKA NAS VODI U PRODUŽETKE

Prva malo bolja prilika u drugom poluvremeu je došla preko bivšeg Dinamovog igrača Dani Olma, on je pokušao iznenaditi Bona direktnim udarce iz kornera, ali je i ovo se izjalovilo.

Pola sata prije isteka 90. minute ova utakmica izgleda kao da će ići u produžetke. Nijedna momčad još nije bila blizu pogotka. A raste i nervoza na terenu.

U 63. minuti prvu izmjenu je napravio Enrique, umjesto Asensija i Gavija i ulaze Morata i Soler. Prvu izmjenu kod Marokanaca je izvršio selektor u 66. minuti, igru je napustio Boufal, a u i igru je ušao Ez Abde.

Utakmica je bila dosta izjednačena bez pravih prilika nedostajala je ideje Špancima u napadu. Ulazi Williams umjesto Torresa.

nova drama na svjetskom prvenstvu: blijedo izdanje španije i maroka nas vodi u produžetke
NOVA DRAMA NA SVJETSKOM PRVENSTVU: BLIJEDO IZDANJE ŠPANIJE I MAROKA NAS VODI U PRODUŽETKE

Prvi žuti karton na utakmici je dobio španac u 78. minuti Laportea je nagazio igrača Maroka.

Polovinom prvog poluvremena Španija je imala odličnu priliku, Asensio je pobjegao odbrani Maroka, koja se digla visoko, Alba mu je dao loptu u prostor, a on pucao i pogodio vanjski dio Bonove mreže. U 30. minuti pokušao je Saiss gurnuti loptu u prostor za En-Nesyrija, no Rodri je stigao prije na nju i vratio ju svom vrataru Unaiju Simonu.

Marokanci su sjajno ušli u turnir i postali hit-momčad. Igrali su u grupi F i završili na prvom mjestu s dvije pobjede i remijem protiv Hrvatske. Španija je u grupi upisala po jednu pobjedu, remi i poraz te završila na drugom mjestu iza Japana.

Prva ozbiljnija prilika za Španiju u drugom poluvremenu je došla u 81. minuti. Odličnu loptu dao je Williams za Moratu na desnu stranu, a napadač Španije je ubacio pred gol. Lopta je prošla kroz petarac, no nije bilo nikoga da je pospremi u gol.

nova drama na svjetskom prvenstvu: blijedo izdanje španije i maroka nas vodi u produžetke
NOVA DRAMA NA SVJETSKOM PRVENSTVU: BLIJEDO IZDANJE ŠPANIJE I MAROKA NAS VODI U PRODUŽETKE

Dočakao je Maroko svoju šansu pred sami kraj drugog poluvremena. Hakimi je prošao po desnoj strani i ubacio pred gol na Abdea, koji vraća u sredinu na Cheddiru, koji nije uspio dobro pucati i Simon je uhvatio tu loptu.

Sudija je produžio utakmicu za 5. Minuta, ali se vidi da svi jedva čekaju produžetke.

Gledat ćemo produžetke.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima