back to top

NK Stupčanica se oglasio saopštenjem nakon užasnih scena u Banovićima: Evo šta je poručio klub iz Olova

Drugi upravo čitaju

Utakmica se igrala u Banovićima, a veliki incidenti dogodili su se nakon posljednjeg sudijskog zvižduka kada su navijači Budućnosti utrčali u teren i pretukli fudbalera gostujuće ekipe Senada Selimovića.

Saopštenje NK Stupčanica prenosimo u cjelosti.

Nakon nemilih scena u Banovićima na utakmici 9. kola m:tel Prve lige Federacije BiH između našeg kluba i FK “Budućnost” Banovići, sa kojim je kompletna bosanskohercegovačka javnost upoznata, naš klub ovim putem obavještava sve navijače, simpatizere, sponzore i članove da ima apsolutno povjerenje u rad Disciplinskih organa NSFBiH te nadležne PS Banovići, Kantonalnog Tužilaštva TK, u sankcionisanju i procesuiranju svih odgovornih za incident na navedenoj utakmici.

U potpunosti izražavamo podršku kako našem igraču Senadu Selimoviću tako i kompletnoj ekipi u svakom momentu te ćemo kao klub poduzeti sve pravne radnje da zaštitimo integritet kluba, naših igrača te svih onih koji na pravi način podržavaju rad kluba. Naši navijači u svakoj utakmici srčano navijaju za naš klub i daju neizmjernu podršku ekipi te je tako bilo i ovaj put. Moramo istaći činjenicu da su isprovocirani od strane neodgovornih pojedinaca domaćeg kluba i da su verbalno odgovorili na upućene psovke bez fizičkog kontakta sa bilo kim. 

Obavještavamo javnost da smo povodom ovog događaja zatražili policijski zapisnik te uputili pismeni dopis PS Banovići u kojem smo tražili odgovore u kojem pravcu ide procesuiranje odgovornih osoba za nemile scene kako bismo mogli nastaviti sa pravnim radnjama u ovom slučaju. O daljnjim aktivnostima u pogledu ovog slučaja javnost će biti blagovremeno obaviještena. 

Napominjemo da je NK “Stupčanica” Olovo izrazito protiv bilo kakvog nasilja, neprikladnog ponašanja ili bilo kojeg drugog vida nesportskog ponašanja na svim sportskim manifestacijama gdje god se one održavaju i isto osuđujemo. Mi ćemo sve naše goste ugostiti kao pravi domaćini i nastojati da se svi u našem Olovu osjećaju ugodno i sigurno kako dolikuje, navodi se u saopštenju NK Stupčanica.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima