back to top

NAVIJAČI ŽELJEZNIČARA ŽELE POSTATI GENERALNI SPONZOR VOLJENOG KLUBA

Drugi upravo čitaju

Pojavile su se razne špekulacije, a sada je sve jasno, odnosno izneseno u javnost.

Saopćeno je da se radi o akciji koju navijači planiraju i koji bi tako postali generalni sponzor FK Željezničar.

“Ova press konferencija je specifična. Krajnji rezultat će ostaviti upečetaljiv trag u novijoj historiji FK Željezničar. Već smo vam kazali da imamo problematiku sa generalnim sponzorom, a dan nakon toga stiglo je pismo Udruženja navijača FK Željezničar“, kazala je direktorica FK Željezničar Amira Uzunović

Obratio se i predstavnik navijača, popularnih Manijaka.

“Po prvi put u historiji na Balkanu navijači će postati generalni sponzor kluba. Obraćam se svim navijačima Željezničara, ne samo onima sa juga, već svima da nas podrže i da akcija uspije. Osvrnuo bi se i na foteljaše, mi nećemo posustati i akcija će uspjeti. Vjerujem da i oni koji nisu bili optimistični će okrenuti broj telefona, jer će biti takva akcija. Poziv će koštati 2 KM, te ćemo na taj način sakupiti novac i postati generalni sponzor. Nemamo puno vremena, ovo je najbrži način da organizujemo ovu akciju. Mi smo neovisni, nemamo frakcija. Akcija će trajati deset dana, a za sve oni koji će imati zakašnjelu akciju mogu nazvati ovaj broj i nakon deset dana. Mi ne želimo biti generalni sponzor samo ovu sezonu, učinit ćemo sve da tako bude uvijek, da naš grb stoji na dresu. Broj je 17045, a doprinos je 2 KM, a za one koji su u inostrantvu biće devizni račun“, rekao je predstavnik navijače grupe Manijaci.

“Ponosni smo što grupa navijača FK Žečjezničar nas čini ponosnim. Vidjeli smo to kada je bila proslava 100 godina, vijest je odjeknula u svim svjetskim medijima. Sigurni smo da ćemo ovom incijativom navijača, što je po prvi put u svijetu, poslati još jednu lijepu priču sa naše Grbavice i da na sve načine dajemo ljubav za naš klub. Nakon što je došlo pismo namjere navijača, brzo smo se organizovali, sve je bilo pravovremeno raspoređeno i sve je odrađeno da to bude od večeras aktivno. Želim se zahvaliti svim operaterima koji su brzo reagovali i izašli nam u susret“, istakli su iz FK Željezničar.

Medijima se obratio i Emir Dobrača.

“Ideja navijača je da se ostvari minimalno 150 000 poziva. Sa svim navedenim vjerujemo da je to itekako moguće”.

Obratio se i kapiten FK Željezničar Aleksandar Kosorić, piše Sportsport.ba.

“Hvala predstavnicima navijača za ovaj gest. Nema sumnje da će akcija uspjeti, ovo je više od ljubavi. Mislim smo da su akcije do sada nešto najveće što mogu, ali oni pomjeraju granice. Pozivam sve Željovce da se uključe u akciju”.

Predstavljen je i novi dres na kojem se jasno vidi da će na mjestu generalnog sponzora stajati “The Maniacs”.

Najavljene su i nove akcije, ali na press konferenciji nisu željeli sve otkrivati.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima