U mjesecu humanosti preko 4.800 maraka od Mozzarta

U Mozzartovom mjesecu humanosti sakupljeno je više od 4.800 maraka. Ulog od 100 maraka, koji je ova kompanija svakoga dana davala poznatim ličnostima za tipovanje tokom cijelog decembra, ujedno je bio i zagarantovani dobitak.

Dakle, svaki „Humanitarni tiket u podne“ je, na neki način, “prošao”, a ne samo ona dva sjajna koja su tipovali Danilo Anđušić i Ana Marija Rosi. Proslavljeni košarkaš je pogodio plemeniti listić za 1.183 KM koje je odlučio da usmjeri Udruženju roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko” iz Trebinja. Poznata rediteljka svoj dobitak od 727 KM željela je da donira Sigurnoj kući “Budućnost” iz Modriče.

Ukupan decembarski fond koji ide u humanitarne svrhe je pojačan jer je ulog, koji je ova kompanija donirala plemenitim kladiocima tokom mjeseca humanosti, umjesto standardnih 50, bio 100 maraka.

u mjesecu humanosti preko 4.800 maraka od mozzarta
U mjesecu humanosti preko 4.800 maraka od Mozzarta

Tako je u fond od ostalih, nedobitih tiketa tokom decembra skupljeno ukupno 2.900 KM. Taj iznos kompanija Mozzart odlučila je da donira domovima za djecu. Tako će po 1.450 KM dobiti Dom za nezbrinutu djecu “Rada Vranješević” u Banjaluci i  Dom za mušku djecu i omladinu ometenu u razvoju u Prijedoru.

– Decembar je, već tradicionalno, mesec humanosti u Mozzartu, period kada još više pomažemo onima kojima je to najpotrebnije. Trudimo se da atmosfera darivanja traje tokom cijele godine, a uoči praznika je posebno važno da se još više ujedinimo u ovakvim akcijama. Drago nam je što smo, kroz akciju “Humanitarni tiket” uoči praznika, obradovali one kojima je pomoć potrebna  –kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova u kompaniji Mozzart.

Od početka akcije „Humanitarni tiket u podne“ 2016. godine, tipovalo je čak 1.665 poznatih ličnosti. Samo u 2020. godini na brojne adrese u BiH kompanija Mozzart proslijedila je više od 17.740 maraka.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Alem
Alemhttps://korner.ba/
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Voli nogomet ali je, zbog previše obaveza, na korner.ba zadužen uglavnom za kladionicu i kladioničarske preporuke.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima