back to top

Mustafa Kodro: Utakmica koju smo morali pobijediti, može biti okidač za puno bolje rezultate

Drugi upravo čitaju

Fudbaleri Sarajeva rezultatom 1:0 su savladali Borac u susretu 13. kola Premijer lige BiH, a pomoćni trener u Bordo timu Mustafa Kodro prokomentarisao je tok utakmice sa Banjalučanima.

“Mi smo danas igrali utakmicu koju smo jednostavno morali pobijediti. Drago mi je zbog ovih momaka koji jako dobro rade, da se sav taj njihov trud isplatio. Nadam se da će ovo biti okidač da krenemo sa boljim rezultatima. Ušli smo dobro u utakmicu, stvorili smo nekoliko dobrih prilika i poluprilika, a i Borac je imao svoje šanse. Nismo imali agresivnosti u sredini, toga smo se pribojavali i prije utakmice. U drugom poluvremenu smo napravili neke izmjene, rano postigli pogodak i poslije se uvukla neka nervoza, što je i normalno u ovakvom stanju ekipe. Drago mi je da su momci istrpili sve ove pritiske i da su danas došli do vrlo važne pobjede”, kazao je Kodro, dodavši:

“Psihološki će nam jako puno značiti ova pobjeda. Momci jako dobro rade na treninzima, pokazali smo to i na nekim utakmicama, ali falilo je i sreće. Generalno, možemo biti zadovoljni prikazanim večeras. Nije nam nedostajalo snage, to je jednostavno pritisak i Sarajevo se nije nikad nalazilo u ovako lošoj situaciji. Sarajevo je palo na sedmo mjesto što je potpuno neočekivano za ovako veliki klub i u takvim okolnostima nije lako igrati utakmicu”.

Pohvalio je mladog golmana Muhameda Šahinovića, koji sjajno brani ove sezone.

“Mladi Šahinović je dobio priliku u derbiju, to je vrlo značajna utakmica, a on ima 18 godina. On je izuzetno kvalitetan momak, drago mi je što to pokazuje, ima veliko samopouzdanje i to pokazuje iz utakmice u utakmicu”, kazao je Kodro.

Sarajevu barem na papiru slijedi nešto lakši raspored, no Kodro ne želi potcjenjivati protivnike sa kojima će Sarajevo igrati u narednom periodu.

“Nema laganih protivnika, mi smo izgubili od Igmana. Ne potcjenjujem Igman, ali vidjeli ste kakvi su rezultati, izgleda da je sve, što se kaže u pet deka. Ovo što igramo na neutralnim terenima također utiče na sve ekipe. Iskreno se nadam da će ovo biti okidač da preokrenemo stvari u našu korist ubuduće”, kazao je pomoćni trener Sarajeva.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima