Najgore tek slijedi: Za Mundijal 2022. nemamo šansi?

-

Ukoliko uslovi pandemije dozvole, 2022. godine u zimu bismo trebali gledati Svjetsko prvenstvo u nogometu.

Bit će to prvi Mundijal u povijesti nogometa koji će se odigrati u zimskom periodu, a prema svemu sudeći za reprezentaciju BiH će put do Katara biti super težak.

Naime, u decembru će biti održan žrijeb evropskih kvalifikacija, a u kojem će se naći i ime naše reprezentacije.

Kompletan ciklus kvalifikacija će biti odigran u 2021. godini od marta do novembra. To će značiti česte utakmice naše reprezentacije, kojoj će biti potrebno mnogo zdravih i spremnih reprezentativaca.

Na Mundijal direktno ide samo prvoplasirani

U kvalifikacijama će 55 reprezentacija biti podijeljeno u deset grupa. Pet grupa sa pet selekcija i pet grupa sa šest selekcija. Prvoplasirane će direktno na Mundijal, a drugoplasirane selekcije će u baraž.

Šeširi će biti određeni po FIFA rankingu nakon završetka nove sezone Lige nacija. Naša reprezentacija uzima učešće u skupini A, zajedno sa Poljskom, Italijom i Holandijom.

Za očekivati je da će Zmajevi nakon poraza od Sjeverne Irske zabilježiti novi pad na FIFA rang listi. Utakmice protiv super teških rivala u Ligi nacija bi tu poziciju mogli dodatno ugroziti.

Gdje smo trenutno?

Prema trenutnom stanju Bosna i Hercegovina je u trećoj jakosnoj grupi sa selekcijama: Austrije, Turske, Islanda, Grčke, Škotske, Rusije, Češke, Norveške i Bugarske.

Ovo znači da ćemo kao protivnike imati kvalitetne selekcije iz prvog i drugog šešira, a da samo prvoplasirani ide direktno, a drugoplasirani u ,,nesretni” baraž.

Šta Zmajeve očekuje u nastavku?

Naše Zmajeve očekuju susreti protiv Holandije, kod kuće i na strani, domaća utakmica protiv Italije, te gostovanje u Poljskoj.

Jedan trijumf u četiri meča Zmajeve bi skoro pa sigurno ostavio u trećem šeširu. Dok bi sa četiri poraza do kraja Lige nacija, našoj selekciji prijetilo i izbacivanje u četvrti šešir prvi put nakon 2003. godine.

U tom slučaju bi put do Katara bio gotovo nemoguć, a situacija za bh. fudbalere bezizlazna.

U slučaju sve četiri pobjede, Zmajevi bi mogli imati šansu da se nađu drugom šeširu, ali uz određene rezultate koji bi dolazili u obzir.

Najgore tek slijedi: Za Mundijal 2022. nemamo šansi?
Ahmed Pašalićhttp://tntgroup.ba
Ahmed Pašalić je autor na nekoliko portala u vlasništvu TNT Grupacije. Zaljubljenik je u fudbal pa peridoično piše odlične članke na Korner.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na korner.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Najgore tek slijedi: Za Mundijal 2022. nemamo šansi?

podijeli ČLANAK

Najgore tek slijedi: Za Mundijal 2022. nemamo šansi?

Brzi Meni

Lista strijelaca

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Najgore tek slijedi: Za Mundijal 2022. nemamo šansi?
spot_img