back to top

Mozzart Teqvoly Summer Tour otvoren u Trebinju

Drugi upravo čitaju

Velika sportska, ekološka i humanitarna manifestacija biće održana u pet gradova

Proteklog vikenda u Trebinju je počela velika sportska, ekološka i humanitarna akcija Mozzart Teqvoly Summer Tour. Manifestacija je drugu godinu zaredom otvorena u gradu na jugu, a u narednom periodu turneja se seli u još četiri grada širom BIH. Cilj događaja je promocija Teqvoly sporta, važnosti očuvanja životne sredine kroz akciju „ReZZikliraj“, a sav prihod ide u humanitarne svrhe.

Organizatori svjedoče da je otvaranje nadmašilo njihova očekivanja zbog velikog odaziva takmičara i posjetilaca, čiju je pažnju posebno privukla  akcija „ReZZikliraj“, pa su rado preuzeli i prihvatili društvenu odgovornost i važnost recikliranja.

mozzart teqvoly summer tour otvoren u trebinju
Mozzart Teqvoly Summer Tour otvoren u Trebinju

-Mozzart je naš najveći strateški partner i bitno je naglasiti da su prepoznali potencijal jednog potpuno novog sporta. Dobrom koordinacijom i saradnjom tokom cijele godine uspjeli smo spojiti promociju novog sporta sa važnošću reciklaže i društvene odgovornosti. Iako nam je ovo prva godina u kojoj sarađujemo, nadamo se da će potrajati jer smo na istim talasnim dužinama, sa istim krajnjim ciljevima- kaže Adni Challenger, direktor ACAR Events.

Nakon Trebinja turneja se 16. jula seli u Mostar. Slijede zatim isti događaji u Banjaluci (23. juli), Kaknju (31. juli), te četiri opštine u Kantonu Sarajevo. Veliko finale zakazano za 19. avgust u Sarajevu i to posljednje noći Sarajevo Film Festivala, na platou ispred BBI centra.

mozzart teqvoly summer tour otvoren u trebinju
Mozzart Teqvoly Summer Tour otvoren u Trebinju

U svim ovim gradovima posjetioci će imati priliku da se prijave za učešće na turniru, a ukupan prihod od kotizacija ide u humanitarne svrhe i to organizaciji Pomozi.ba. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade, a, s obzirom na to da je akcija ekološka, pehari ovogodišnje turneje su napravljeni od recikliranog drveta.

Na mjestima održavanja u Trebinju, ali i ostalim gradovima, su i punktovi za otkup plastičnih flaša, odnosno PET ambalaže. Posjetioci mogu da donesu plastičnu ambalažu, a zauzvrat ih očekuje poklon. Organizatori će prikupljenu plastiku da prodaju firmi za otkup otpada, a dobijena sredstva će takođe biti donirana u humanitarne svrhe.

mozzart teqvoly summer tour otvoren u trebinju
Mozzart Teqvoly Summer Tour otvoren u Trebinju

Podsjetimo, u toku je i nagradno takmičenje za najbolji „uradi sam“ projekat na temu reciklaže materijala. Pobjednik ovog zanimljivog takmičenja osvojiće  1.000 KM!  Rok za prijavu projekta je 19. avgust kad se održava zadnji dan Mozzart Teqvoly Summer Tour-a. Prijave sa fotografijama projekta svi zainteresovani mogu da pošalju na adresu prbih@mozzartbet.com. Imena pobjednika biće proglašena do 31. avgusta.

Kompanija Mozzart poznata je po svom društveno odgovornom radu i u oblasti ekologije i zaštite životne sredine. Do sada su širom BIH organizovali brojne akcije za zaštitu okoliša. Pridruži se i ti jednoj od najvećih ekoloških akcija u BiH. Osim što štitiš okoliš, učestvuješ u humanoj misiji, a za sebe možeš da osvojiš vrijedne nagrade!

Možda te zanima