back to top

Mozzart podržao male fudbalere iz Sarajeva

Drugi upravo čitaju

Stigle donacije u FK Dobrinja i Školu fudbala „City Academy“

Iz Sarajeva su potekla brojna velika fudbalska imena, a u tom gradu i danas vrijedno rade sa mladim fudbalerima među kojima se kriju mnogi talenti. Stotine dječaka i djevojčica trenira i igra u brojnim sarajevskim školama fudbala i omladinskim klubovima. Kako bi nastavili putem razvoja, kompanija Mozzart je mnogima od njih pružila podršku, a sada su njihove donacije stigle u FK Dobrinja i Školu fudbala „City Academy“, zbog čega omladinci ne kriju sreću.

mozzart podržao male fudbalere iz sarajeva
Mozzart podržao male fudbalere iz Sarajeva

Svi su bili oduševljeni, baš su se obradovali i osjećali se ponosno, kao pravi, veliki fudbaleri. Posebno su bili srećni kada su čuli da će u novim dresovima igrati ligu i turnire, a njihovi roditelji su veoma zadovoljni jer vide da ulažemo u rad sa djecom, infrastrukturu i opremu. Hvala kompaniji Mozzart što nas je podržala u tome- kaže Omer Salihbegović, direktor Škole fudbala „City Academy“, Sarajevo.

Škola fudbala „City Academy“ postoji od decembra prošle godine, a već su uspjeli da okupe oko 105 članova u svim omladinskim selekcijama. Školu pohađajumahom dječaci, ali rame uz rame sa njima tri puta sedmično vrijedno treniraju i četiri djevojčice.  

U junu su bili na prestižnom međunarodnom „Dalmatiniko“ turniru u Splitu, a sve njihove ekipe igraju Ligu Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo.

Početkom septembra ova Škola će u Sarajevu organizovati turnir na kojem će nastupiti 110 ekipa, odnosno oko 1.200 djece iz cijele BiH.

mozzart podržao male fudbalere iz sarajeva
Mozzart podržao male fudbalere iz Sarajeva

Među njima bi mogli da budu i mladi fudbaleri FK Dobrinja koji takođe vrijedno treniraju, a i njima je stigla još jedna donacija kompanije Mozzart.

-Ovo je već drugi put da nas je kompanija Mozzart usrećila. Ranije su nam pomogli donacijom nekoliko reflektora na stadionu, a sada su naše omladince obradovali novom sportskom opremom. Zaista su pozitivne reakcije i na ovaj gest, djeca i njihovi roditelji su oduševljeni i veoma zadovoljni, kao i mi u rukovodstvu jer imamo takvog partnera u radu kluba– kaže Alen Nogo, predsjednik FK Dobrinja, Sarajevo.

mozzart podržao male fudbalere iz sarajeva
Mozzart podržao male fudbalere iz Sarajeva

Ovaj klub postoji od 1972. godine, a trenutno okupljaju oko 120 djece do 14 godina. Cicibani, pjetlići, pretpioniri i pioniri redovno treniraju i idu na takmičenja Omladinske lige Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo i na turnire.

Rezultat im nije u prvom planu, ali u svim selekcijama ostvaruju uspjehe. Prošle godine su sa ekipom 2010. godište osvojili 2. mjesto u Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo u svojoj grupi.

Cilj im je druženje, bavljenje sportom i napredak u fudbalu, a sa njima radi pet licenciranih trenera.

U narednom periodu im je želja da omasove klub FK Dobrinja, a Školi fudbala „City Academy“ da imaju još veći broj polaznika. Iz kompanije Mozzart im žele da uspiju u tome i ostvare sve sportske snove. 

Možda te zanima