Mozzart podržao akciju bolnice Abdulah Nakaš – zahvalni obroci za davaoce krvi

Drugi upravo čitaju

Dr Mirna Ašonja, šef Odsjeka transfuzijske medicine: Mozzart je značajno doprinijeo uspjehu ove akcije

Odsjek za transfuzijsku medicinu Opće bolnice „Prim. dr Abdulah Nakaš“, u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH, organizovao je akciju dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je prikupljeno 35 doza. Akciju je podržala i kompanija Mozzart koja je humanim davaocima donirala “zahvalne obroke” kako bi se okrijepili i nadoknadili snagu nakon ovog plemenitog čina.

mozzart podržao akciju bolnice abdulah nakaš - zahvalni obroci za davaoce krvi
Mozzart podržao akciju bolnice Abdulah Nakaš - zahvalni obroci za davaoce krvi

-Mozzart je doniranjem “zahvalnih obroka” značajno doprinijeo uspjehu ove akcije, zbog čega smo im veoma zahvalni. Učinili su baš lijep gest, a donirani obrok je vrlo zdrav- prirodni sokovi, zdravi keks i čokoladice su bili dovoljni da se data količina krvi za taj dan nadoknadi, a davaoci okrijepe i svi su bili oduševljeni –kaže dr Mirna Ašonja, šef Odsjeka transfuzijske medicine Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, Sarajevo.

mozzart podržao akciju bolnice abdulah nakaš - zahvalni obroci za davaoce krvi
Mozzart podržao akciju bolnice Abdulah Nakaš - zahvalni obroci za davaoce krvi

Davalaštvo krvi je anonimno, dobrovoljno i neplaćeno. Potrebe za tečnošću koja život znači u ovoj bolnici su velike, kao i u cijelom Sarajevu. Osim zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, krv su darovale i Sarajlije. Među njima i Nedžad Smajiš, kome je ovo darivanje krvi bilo jubilarno- 100. po redu!

Sa ovom praksom počeo sam prije 40 godina, a velika mi čast i radost da svoj jubilej obilježim baš u Općoj bolnici – kaže ovaj humani davalac.

I većina osoblja, koje je učestvovalo u ovoj akciji, su dugogodišnji davaoci, a neki su do sada dragocjenu tečnost darivali po 30 ili 40 puta. Među njima je i doktorica Slađana Samardžić koja ističe da se odlično osjeća nakon ovog čina. Ona preporučuje svim zdravim osobama da daruju krv i tako spasu nečiji život.

mozzart podržao akciju bolnice abdulah nakaš - zahvalni obroci za davaoce krvi
Mozzart podržao akciju bolnice Abdulah Nakaš - zahvalni obroci za davaoce krvi

Akciju humanosti i darivanja podržao je i regionalni lider u priređivanju igara na sreću je se i oni svakodnevno bave društveno-odgovornim radom.

          –Sa zadovoljstvom smo podržali ovu akciju i uputili donaciju plemenitim davaocima krvi. S obzirom na to da oni drugima poklanjaju krv koja život znači, najmanje što smo mogli da učinimo je bilo da ih simboličnim poklonima podržimo u tome. Zajednička nam je briga za zajednicu i ideja vodilja da u igri na humanost svi pobjeđujemo kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Organizatori ove akcije zahvaljuju se svim davaocima krvi i Mozzartu na podršci, a narednu najavljuju za septembar.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Možda te zanima