Korner kladionicaMozzart podržao akciju bolnice Abdulah Nakaš - zahvalni obroci za davaoce krvi

Mozzart podržao akciju bolnice Abdulah Nakaš – zahvalni obroci za davaoce krvi

Dr Mirna Ašonja, šef Odsjeka transfuzijske medicine: Mozzart je značajno doprinijeo uspjehu ove akcije

Odsjek za transfuzijsku medicinu Opće bolnice „Prim. dr Abdulah Nakaš“, u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH, organizovao je akciju dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je prikupljeno 35 doza. Akciju je podržala i kompanija Mozzart koja je humanim davaocima donirala “zahvalne obroke” kako bi se okrijepili i nadoknadili snagu nakon ovog plemenitog čina.

mozzart podržao akciju bolnice abdulah nakaš - zahvalni obroci za davaoce krvi
Mozzart podržao akciju bolnice Abdulah Nakaš - zahvalni obroci za davaoce krvi

-Mozzart je doniranjem “zahvalnih obroka” značajno doprinijeo uspjehu ove akcije, zbog čega smo im veoma zahvalni. Učinili su baš lijep gest, a donirani obrok je vrlo zdrav- prirodni sokovi, zdravi keks i čokoladice su bili dovoljni da se data količina krvi za taj dan nadoknadi, a davaoci okrijepe i svi su bili oduševljeni –kaže dr Mirna Ašonja, šef Odsjeka transfuzijske medicine Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, Sarajevo.

mozzart podržao akciju bolnice abdulah nakaš - zahvalni obroci za davaoce krvi
Mozzart podržao akciju bolnice Abdulah Nakaš - zahvalni obroci za davaoce krvi

Davalaštvo krvi je anonimno, dobrovoljno i neplaćeno. Potrebe za tečnošću koja život znači u ovoj bolnici su velike, kao i u cijelom Sarajevu. Osim zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, krv su darovale i Sarajlije. Među njima i Nedžad Smajiš, kome je ovo darivanje krvi bilo jubilarno- 100. po redu!

Sa ovom praksom počeo sam prije 40 godina, a velika mi čast i radost da svoj jubilej obilježim baš u Općoj bolnici – kaže ovaj humani davalac.

I većina osoblja, koje je učestvovalo u ovoj akciji, su dugogodišnji davaoci, a neki su do sada dragocjenu tečnost darivali po 30 ili 40 puta. Među njima je i doktorica Slađana Samardžić koja ističe da se odlično osjeća nakon ovog čina. Ona preporučuje svim zdravim osobama da daruju krv i tako spasu nečiji život.

mozzart podržao akciju bolnice abdulah nakaš - zahvalni obroci za davaoce krvi
Mozzart podržao akciju bolnice Abdulah Nakaš - zahvalni obroci za davaoce krvi

Akciju humanosti i darivanja podržao je i regionalni lider u priređivanju igara na sreću je se i oni svakodnevno bave društveno-odgovornim radom.

          –Sa zadovoljstvom smo podržali ovu akciju i uputili donaciju plemenitim davaocima krvi. S obzirom na to da oni drugima poklanjaju krv koja život znači, najmanje što smo mogli da učinimo je bilo da ih simboličnim poklonima podržimo u tome. Zajednička nam je briga za zajednicu i ideja vodilja da u igri na humanost svi pobjeđujemo kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Organizatori ove akcije zahvaljuju se svim davaocima krvi i Mozzartu na podršci, a narednu najavljuju za septembar.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

MOŽDA TE ZANIMA

PRIDUŽI SE ZAJEDNICI

korner viber zajednica
telegram kanal korner
google news korner

DRUGI UPRAVO ČITAJU

POPULARNO OVIH DANA