U susret stogodišnjici – Mozzart podržao NK Zvijezda Gradačac!

Klub iduće godine proslavlja čitav vijek postojanja, a jubilej žele da dočekaju u Premijer ligi BiH

Federalni prvoligaš NK Zvijezda Gradačac iduće godine će proslaviti vijek postojanja. Za klub i njihov grad to je veliki jubilej koji će dostojno obilježiti. Trenutno su 13. na tabeli, a ambicija im ne manjka. Želja im je da zaigraju u Premijer ligi BIH, a podršku na putu ostvarenja tog sna, u susret 100. godišnjici, pružila im je kompanija Mozzart.

u susret stogodišnjici - mozzart podržao nk zvijezda gradačac!
U susret stogodišnjici – Mozzart podržao NK Zvijezda Gradačac!

Zaista se radujemo saradnji sa svim našim prijateljima koji podržavaju NK Zvijezda, a među njima je od sada i kompanija Mozzart. Sa njima želimo da sarađujemo i dalje jer Mozzart prepoznatljiva kuća u branši priređivanja igara na sreću, vrlo su cijenjeni i poštovani u svojoj djelatnosti. Radujemo se ovom partnerstvu jer smo vidjeli da imaju dobru saradnju sa brojnim sportskim klubovima, pa se nadamo da će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti na obostrano zadovoljstvo– kaže Jasmin Kadić, portparol NK Zvijezda Gradačac.

Proteklog vikenda na domaćem terenu igrali su prvenstvenu utakmicu sa Bratstvom iz Gračanice, gdje su odnijeli pobjedu rezultatom 2:1. Za Zvijezdu je ovo bila važna utakmica nakon težeg perioda koji je iza njih. Zadovoljni su, kažu, igrom kluba, angažmanom novog trenera i postignutim rezultatom.

u susret stogodišnjici - mozzart podržao nk zvijezda gradačac!
U susret stogodišnjici – Mozzart podržao NK Zvijezda Gradačac!

Nadaju se da će njihovim stopama i omladinci kluba. Naime, NK Zvijezda ima oko 200 polaznika u selekcijama pjetlići, pioniri, kadeti, juniori. A sudeći po njihovim rezultatima, klub već sada ne treba da brine za svoju budućnost. Naime, pioniri i juniori zauzimaju prve pozicije na tabelama u okviru svojih takmičarskih liga.

Klub se finansira naplatom članarina polaznicima omladinskih selekcija, a najveću novčanu pomoć svake godine dobijaju od grada Gradačac. Ponekad im pomažu i pojedine lokalne firme, te navijači i simpatizeri kluba, a Mozzarova podrška dodatno im znači.

u susret stogodišnjici - mozzart podržao nk zvijezda gradačac!
U susret stogodišnjici – Mozzart podržao NK Zvijezda Gradačac!

Sa zadovoljstvom smo pružili podršku klubu sa tradicijom dugom jedan vijek. Za svaku pohvalu je što su prevazišli krizu i nastavili da pobjeđuju. Nadamo se da će im naša pomoć biti dodatni podsticaj da ostvare sve svoje sportske ambicije– kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Tome se nadaju i u NK Zvijezda. Plan je da što više finansijski stabilizuju klub, da podignu organizacioni nivo, da sve selekcije imaju što više kvalitetnih nastupa, što više pratećih sadržaja i što bolju infrastrukturu za takmičenja. Žele da zadrže stabilan status u Prvoj federalnoj i što prije napadnu Premijer ligu BiH zbog vizije da je ovom klubu mjesto u najvišem državnom rangu takmičenja jer njihov Gradačac zaslužuje premijerligaša.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima