back to top

Mozzart nastavlja da pruža podršku ženskom fudbalu

Drugi upravo čitaju

Novi dresovi za ŽFK Fortuna Živinice

Ženski fudbalski klub Fortuna iz Živinica okuplja više od 90 talentovanih fudbalerki. Dok najmlađe vrijedno treniraju i odlaze na turnire, starije selekcije igraju Premijer ligu BiH u kojoj bilježe dobre rezultate. Kako bi nastavile da nižu uspjehe i napreduju na tabeli, kompanija Mozzart donirala im je nove dresove.

Djevojke su oduševljene novom opremom. Sa nestrpljenjem su čekale da im stignu dresovi. Ovih dana nas očekuje meč na kojem će zaigrati u novoj Mozzart opremi koja će nam, nadamo se, donijeti pobjedu– kaže Jozo Banović, predsjednik ŽFK Fortuna, Živinice.

mozzart nastavlja da pruža podršku ženskom fudbalu
Mozzart nastavlja da pruža podršku ženskom fudbalu

Klub je osnovan 2012. godine, a trenutno imaju selekcije pionirki, kadetkinja i seniorki, te Školu fudbala. Pionirke za sada vrijedno treniraju i odlaze na turnire, a iz redova ove selekcije klub bira talente za starije kategorije..

Njihove kadetkinje trenutno su šeste, a seniorke četvrte na tabeli Premijer lige BiH, a ne kriju ambiciju za napredak ka vrhu.

Podršku na tom putu pružaju im Opština Živinice i Tuzlanski kanton, a ponajviše UEFA. Ipak, novi dresovi iz Mozzarta su im, kažu, poseban vjetar u leđa.

Nove garniture opreme ovom klubu stigle su u okviru akcije „Novi dresovi za nove šampione“ kroz koju je Mozzart do sada usrećio brojne klubove širom BiH.

Možda te zanima