Mladić koji obećava: Novi Zlatan Ibrahimović stigao?

Drugi upravo čitaju

Mladić koji obećava: Novi Zlatan Ibrahimović stigao?

Zlatan Ibrahimović nalazi se na samom zalasku karijere. Iako sa ovom odlukom se ne slaže Zlatan, naredne godine će zagaziti u petu deceniju životu, pa je očekivano da će uskoro uslijediti kraj.

Karijera koja traje od 1999. godine nekoliko puta je dobila svog potencijalnog nasljednika, ali nikad niko nije uspio opravdati taj epitet.

Ibrahimović je čak prije nekoliko dana dao naslutiti da će se nakon četiri godine odstupanja od Švedske reprezentacije, vratiti u nacionalnu ekipu i pomoći im na Evropskom prvenstvu, što bi za sve ljubitelje fudbala bilo pravo malo čudo.

U Italijanskoj seriji za ekipu Genove nastupa Gianluca Scamacca. Za ovo ime vjerovatno nikad niste čuli.

Scamacca ima samo 21 godinu, a njegov nadimak je Baby Ibra u medijima u Italiji. Svojim fizičkim predispozicijima i stilom igre ovaj mladić neodoljivo podsjeća na Zlatana.

novi zlatan ibrahimović
Novi Zlatan Ibrahimović

Gianluca Scamacca rođen je prvog dana u 1999. godini, a njegov matični klub je Sasuolo.

Kao produkt omladinske akademije Rome, Scamacca se pridružio PSV-u iz Eindhovena u januaru 2015. godine. U januaru 2017. prodat je talijanskom klubu Sassuolo.

Scamacca je za italijansku reprezentaciju do 21 godine zabio već sedam golova u 12 nastupa, a postigao je i dva gola u Serie A te četiri u Kupu Italije.

Mediji u Italiji tvrde kako su ga Milanovi skauti prepoznali kao mogućeg nasljednika Ibrahimovića.

Sličnost u igri, ponašanje van terena su jedna dimenzija sličnosti, ali i igranje u Holandskoj ligi, u kojoj je Zlatan napravio svoje početke.

Da li će Scamacca biti nova top tema ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu i tema ponuda na kladionicama ostaje da vidimo.

Prije četiri godine mediji su pisali o novom Zlatanu Ibrahimoviću u vidu tada 18-godišnjeg svestranog igrača Jespera Karlssona.

Šveđaninu koji je tada nastupao za Falkenberg FF, u redovima mladih ekipa do 19 godina upisao je čak 14 golova u 18 nastupa.

Četiri godine kasnije Karlsson nastupa za AZ Alkmar, a njegov skor za Falkenberg ostao je isuviše ,,mršav”, pa je na 83 utakmice postigao tek 19 golova.

Slijedi li i Scamacci sudbina Karlssona vrijeme će pokazati.

Možda te zanima