back to top

Misterija Hazard: Skinuo četiri kilograma, ali oporavak traje duže od očekivanog i tek je počeo s treninzima

Drugi upravo čitaju

Na individualnom treningu su viđeni Rodrigo i Valverde, dok je već misterija Hazard i njegov oporavak.

Kao kofa ledene vode na glavu došla je svima u Realu vest da Dani Carvajal mora da pauzira minimum dva mjeseca zbog obnavljanja povrede butnog mišića samo dva dana pošto se zvanično vratio treninzima.

Lista povrijeđenih igrača u ovom trenutku je na koti osam, a najveći udarac Real je doživio u odbrani pošto su van stroja Marcelo (list), Eder Militao (mišić), Alvaro Odriozola (mišić), Sergio Ramos (koljeno) i Carvajal (mišić), plus Eden Hazard (mišić), Rodrigo (zadnja loža) i Fede Valverde (mišić)… Ipak, sunce je konačno malo ogrijalo stručni štab madridskog kluba pošto je su trojica igrača blizu da se priključe ekipnom radu. To su Hazard, Rodrigo i Valverde. Njih trojica su danas uslikani kako treniraju u vrijeme kada i ostatak ekipe, s tim što su radili individualno.

Radili su s loptom, ali ljekarski tim Reala još nije procjenio da su u dovoljno dobrom fizičkom stanju da bi mogli da se priključe ekipnim treninzima. To je ipak korak naprijed ka njihovom povratku takmičarskim obavezama, mada će do tog momenta proći još neko vrijeme.

misterija hazard
Ovo je vjerovali ili ne, čak deseta povreda otkako je u Realu


Valverde je van stroja od 22. januara i prve procjene glasile su da će se on vratiti treninzima za dvije sedmice. Prošlo je gotovo mjesec dana, ali oporavak ide u pravom smjeru. Rodrigo je poput Carvajala doživio povredu mišića buta uz djelomično kidanje tetive, zbog čega će van stroja biti vjerojatno do početka aprila. Ali Brazilac je počeo s radom, navodno uhvatio dobar ritam i njega tek čekaju sedmice rada kako bi se stavio na raspolaganje Zinedineu Zidanu.

Najveća misterija je Eden Hazard. Klub je pre mjesec dana izašao s informacijom da će oporavak od povrede trajati dvije do tri sedmice, ali on tek sada počinje s individualnim radom. Zdravstveno stanje belgijskog krilnog napadača tema je o kojoj se priča bukvalno otkako se preselio iz Chelseaja prije nešto više od godinu i po dana za 120.000.000 eura. Ove sezone odigrao je trinaest utakmica u svim takmičenjima, posljednji put je na terenu viđen u porazu od Levantea 30. januara, a od tada se vodi da ima problem s butnim mišićem.


To mu je, vjerovali ili ne, čak deseta povreda otkako je u Realu! Za to vrijeme propustio je okruglo 50 utakmica u svim takmičenjima, a tek treba da se vidi kada bi mogao da se vrati na teren i to vjerojatno neće biti pre kraja februara…

Od povrede zadnje lože, preko slomljene kosti u stopalu, do problema s koronom i butnim mišićem već tri puta, Hazard je predmet analiza španskih medija i niko ne zna šta je to što ga sprečava da se posveti isključivo utakmicama.

Madridski As piše da je u srži problema Hazardova sklonost gojenju i da je zbog toga pod strogim režimom ishrane. U posljednje vrijeme smršao je četiri kilograma i izvori bliski klubu tvrde da se Hazard mnogo bolje osjeća sada. To i dalje ne umanjuje činjenicu da je Belgijanac predugo van stroja za nekog ko je plaćen devetocifrenu sumu novca.

misterija hazard
Zinedine Zidane u velikim problemima

U grupi sa Hazardom, Rodrigom i Valverdeom viđen je i Eder Militao. Brazilac se povrijedio pošto je odslužio suspenziju protiv Husece pošto je isključen u meču s Levanteom, ali se procjenjuje da on neće biti spreman za takmičarske obaveze prije početka marta.

Što se ostalih povrijeđenih igrača tiče, najbliži ulasku u trenažni proces je Alvaro Odriozola. On je počeo da radi u teretani i na treninzima se očekuje tek za dvije sedmice. Njegova povreda mišića je navodno delikatna i zbog toga se s mnogo pažnje vodi računa da se ne ponovi slučaj Carvajala. Upravo je ta pozicija desnog beka ogoljena njihovim povredama, jer se sada Lukas Vasquez pomjerio nazad kako bi popunio rupu.

Kapiten Sergio Ramos i Marcelo neće biti u timu duže vrijeme…

Tekst donosi MOZZART kladionica.

Možda te zanima