back to top

MIRALEM PJANIĆ ZVANIČNO POTPISAO ZA SHARJAH FC

Drugi upravo čitaju

Kako su ranije najavili španski mediji, Pjanić je prihvatio ponudu iz UAE-a i potpisao je dvogodišnji ugovor vrijedan oko tri miliona eura po sezoni, s mogućnošću produženja saradnje na dodatnu godinu.

Bh. nogometaš odrekao se preostalih primanja iz ugovora koji ga je vezao za Barcelonu do 2024. godine, a zauzvrat Katalonci su ga besplatno pustili u UAE.

Sharjah FC je najuspješniji klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa šest titula, osam Kupova i dva Superkupa. U njihovoj trenutnoj ekipi nastupaju uglavnom domaći igrači i nekoliko Brazilaca, a među strancima svakako je najpoznatiji bivši španski reprezentativac i također nekadašnji igrač Barcelone Paco Alcacer.

Pjanić je karijeru počeo u redovima Metza, nakon toga je igrao u Lyonu, a poslije tri godine u Francuskoj 2011. godine prešao je u Romu. U redovima Rome ostao je pet sezona, a na ljeto 2016. godine potpisao je za Juventus.

Krajem ljeta 2020. godine prešao je u Barcelonu i od tada je počeo njegov strmoglavi pad. Na Nou Campu nije dobio pravu šansu, a godinu kasnije otišao je na posudbu u Bešiktaš. Međutim ni tu nije briljirao, nakon čega se pred početak ove sezone vratio u Barcelonu.

Iako je trener Barcelone Xavi Hernandez tokom pripremnog perioda rekao da ga je Pjanić uvjerio u svoje kvalitete i da će ostati u timu, od starta je bilo jasno da je preokobrojan.

Pjanić je jedan od trojice igrača koji nisu dobili ni minutu u dosadašnjim zvaničnim utakmicama Barcelone, nakon čega je odlučio da promijeni sredinu.


Izvor: hayat.ba

Možda te zanima