back to top

Miralem Pjanić otkrio ko ga je prvi pitao za mišljenje o meču Rusija – BiH: Zvao me Misimović i rekao da…

Drugi upravo čitaju

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Miralem Pjanić, govorio je za italijanski DAZN, između ostalog, o meču sa Rusijom, ali i odnosu sa Edinom Džekom, te o periodu provedenom u Barceloni.

Italijanske novinare je zanimalo ko je Pjanića prvi pitao za mišljenje u tom susretu, a on je kazao da je to bio Zvjezdan Misimović, koji ga je nazvao i rekao mu da postoji mogućnost da se odigra susret protiv Rusije.

Zvao me sportski direktor reprezenzacije Misimović i rekao mi da postoji mogućnost da se odigra ta utakmica sa Rusijom. Ja sam mu rekao da u ovom trenutku nema nikakvog smisla igrati sa njima, jer su ih FIFA i UEFA isključili. Zašto baš mi? Zašto ne neka druga reprezentacija? Cijeli svijet na neki način ispašta zbog tog rata, zašto mi moramo biti prvi koji će sa njima igrati prijateljsku utakmicu? Ta utakmica nema nikakvu pozitivnu stranu, ni za nas, a i u svijetu bi to jako negativno odjeknulo. Lično nemam ništa protiv ruskih fudbalera, ali ako su bukvalno svi odlučili da neće igrati sa Rusijom, i mi moramo biti solidarni i odbiti. Ja jednostavno ne mogu igrati takav meč, kazao je Pjanić. 

Pjanić se potom osvrnuo na odnose sa Edinom Džekom, koji nastupa za Inter. 

Edin je veoma bitan igrač u svakoj ekipi. Ali bolje je za tim ukoliko Edin počinje svaku utakmicu uprvih 11. Nikome nije lako ulaziti sa klupe, posebno igračima njegovog pedigrea. Edin ima potrebu da igra, trebaju mu minute, a on onda ekipu nagradi tako što će napraviti razliku. To što nije nije starter kada je Lukaku zdrav, za njega je možda neobično. Međutim, sada kada je Lukaku povrijeđen, on i dalje igra, ali imati ga u ekipi je uvijek dobro. Edin je svoje golove uvijek postizao, gdje god da je igrao. Prema tome, svi znaju da se radi o dosljednom igraču, koji zabija u kontinuitetu, kazao je Pjanić.

Reprezentativac BiH je potom istakao kako ga je Barcelona htjela dovesti i dvije godine prije nego je otišao na Nou Camp, ali tada je Juventus odbio ponudu.

Dvije godine kasnije došli su ponovno, a ja sam pomislio kako je pravo vrijeme za neku promjenu, za novo iskustvo. Nisam mislio da će biti tako. Morali ste biti tamo da shvatite u kakvom je stanju bio taj klub prije dvije godine, kada sam tamo stigao. Taj trenutak je bio veoma komplikovan i nikada od takvog kluba ne bih očekivao da mogu biti u tako lošoj situaciji, kazao je Pjanić.

Podsjetimo, Pjanić je nedavno pitosao za Sharjah FC-a, klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Na debiju za novi klub je upisao pogodak sa bijele tačke. 

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima