Manijaci fantastičnom porukom pozvali navijače Željezničara na trening pred utakmicu sa Borcem: U životu je bitno…

Drugi upravo čitaju

Plavi su rezultatom 4:2 savladali Tuzlake, a već u subotu ih čeka derbi protiv banjalučkog Borca koji će biti odigran na stadionu Mlakve u Novom Gradu. 

Najvatreniji navijači Željezničara, Manijaci, neće prisustvovati ovoj utakmici zbog odluke FSBiH o zabrani prisustva gostujućih navijača na neutralnim stadionima, zbog čega su pozvali sve navijače Željezničara da dolaskom na trening u četvrtak pruže podršku fudbalerima pred gostovanje Borcu.

“U životu je bitno raditi stvari na vrijeme… Bitno je prepoznati momenat kada se nešto treba uraditi da bi se postigao željeni efekat.

Osjeti se kako smo u protekle dvije godine sazreli kao publika na svim tribinama Željine Grbavice. To dokazuje i sama posjeta u trenucima kada se Željo grčevito bori sa raznim nedaćama gdje je rezultat u drugom planu, podrška ne izostaje i jako su male oscilacije u broju posjetilaca na stadionu sto je ogroman napredak i dokaz da se na Grbavicu dolazi iz ljubavi prema Želji, a ne zbog rezultata i protivnika.

Vratimo se na početak teksta i priče o prepoznavanju momenta…

Ovo je taj momenat! Trening pred utakmicu sa Borcem na pomoćnom terenu, iza zapadne tribine u četvrtak u 17 i 30 sati, je taj momenat!

Spriječeni smo da putujemo na gostovanje na kojem bismo im sigurno bili od pomoći.  Ovo je dakle poziv pomenutoj publici sa svih tribina Željine Grbavice da se pojave na treningu i pružimo podršku, te ohrabrimo igrače pred bitno gostovanje, nakon kojeg odmah slijedi i derbi kući. Stoga će ovo biti također i poziv da napunimo Grbavicu za gradski derbi.

Ovo je momenat kada se trebamo odazvati i pokazati da nam je stalo. Termin je odličan. Tražite načine a ne izgovore.

Svi na trening!

Protivnici, trofeji, slava, rezultati…

Na Grbavici se Željo iz drugih razloga prati!”, poručili su Manijaci.

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima