back to top

Levandovski želi iz Bayerna, evo šta je o njemu kazao Guardiola

Drugi upravo čitaju

Prema pisanju Sky sporta, napadač Bayerna Robert Levandovski želi da napusti klub u potrazi za novim izazovom, ali Bavarci ga ne žele pustiti tek tako. Traže više od 100 miliona funti

Poljak, koji subotu puni 33 godine, navodno je zadovoljan i sretan u Bayernu, ali bi prije 35. godine volio da se okuša u još nekom vrhunskom evropskom klubu.

Ugovor mu ističe 2023. godine i, kako navodi Sky, navodno je frustriran time što Bayern ne želi da ga proda, ali malo je vjerovatno da će uraditi bilo šta što bi pokvarilo odnos sa klubom u kojem je od 2014. godine.

levandovski
Levandovski želi iz Bayerna, evo šta je o njemu kazao Guardiola

Levandovski je i ovu sezonu je krenuo odlično. Već postigao tri gola u dvije utakmice ove sezone, a u fudbalskom svijetu poznat je po posvećenosti. Nekadašnji trener Bavaraca Pep Guardiola je jednom rekao da je to „najprofesionalniji fudbaler kojeg je upoznao“.

U razgovoru za francuski Kanal+ ove godine, Poljak je govorio i o svojoj budućnosti. Nije potvrdio da će napustiti Bayern, ali ni odbacio takvu mogućnost.

“Ja sam otvorenih shvatanja. Osjećam se dobro u Bayernu, grad je sjajan, a klub veliki”, diplomatski je poručio tada.

“Uvijek sam raspoložen da učim nove jezike i upoznajem nove kulture. A hoću li to raditi kao fudbaler ili po završetku karijere, ni sam ne znam”, dodao je.

Priča o Real Madridu i njegovom prelasku u kraljevski klub bila je aktuelna još 2018. godine, ali ostao u Bayernu i nešto kasnije produžio ugovor po kom i dalje zarađuje oko 20.000.000 eura godišnje. Svakako bi ga mnogi klubovi voljeli vidjeti u svojim redovima.

Prije Bayerna nastupao je za Borusiju Dortmund, Leh, Zninj i Legiju.

Za reprezentaciju Poljske odigrao je 122 utakmice i postigao 69 golova.

Možda te zanima